Жюстие Трие спечели “Златна палма за филма Анатомия на едно

...
Жюстие Трие спечели “Златна палма за филма Анатомия на едно
Коментари Харесай

Френската режисьорка Жюстие Трие е големият победител на 76-ия филмов фестивал в Кан

Жюстие Трие завоюва “Златна палма ” за кино лентата " Анатомия на едно проваляне ". Лентата споделя историята на писателка, която е обвинена в убийството на брачна половинка си. Трие е третата жена режисьор, която печели влиятелната премия.
Това е огромна чест за мен. Лудост е. Все още не мога да го осъзная. Но това е огромен, огромен, огромен подарък за мен и за моя екип.
Жюстин Трие

Втората огромна премия беше отредена на английския режисьор Джонатан Глейзър за " Зона на интерес ”. Филмът пресъздава живота на фамилията на комендант от нацисткия лагер на гибелта Аушвиц и е акомодация на романа на Мартин Еймис, който умря в края на предходната седмица. 
Знаехме за заболяването на Еймис от няколко седмици. Успяхме да му покажем кино лентата. Той беше необикновен. Истински благородник.
Джонатан Глейзър

Призът за най-хубав сюжет отиде в Юджи Сакамото за кино лентата " Чудовище ", а премията на журито завоюва " Паднали листа " на Аки Каурисмаки. Японецът Коджи Якушо получи премията за най-хубав артист за ролята си на чистач на тоалетни от Токио във кино лентата „ Съвършени дни “ на Вим Вендерс. Мерве Диздар завоюва статуетката за най-хубава актриса за работата си във кино лентата " За сухите треви ", който споделя за живота на преподавател от Източен Анадол.Почетни " Златни палми " тази година получиха актьорите Майкъл Дъглас и Харисън Форд. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР