Журналистката от Капитал Полина Паунова коментира с Виктор Николаев по

...
Журналистката от Капитал Полина Паунова коментира с Виктор Николаев по
Коментари Харесай

Журналистката Полина Паунова: Местните дерибеи имат полза от разликите в тежеста на гласа ни

Журналистката от „ Капитал ” Полина Паунова разяснява с Виктор Николаев по Нова телевизия казусът с разликата в тежеста на гласа на един гласоподавател в София и в по-малките градове. Както стана ясно по-рано тази седмица, един народен представител в столицата се избира с 35 000 гласа, а във Видин – към 18 000. Проблемът идва от това, че преброяването от 2021 година още не е публично завършило и резултатите му не са употребявани за основа на мандатите по региони.

Паунова, която повдигна въпроса със своя разработка съобщи, че има явно ощетяване на избиретелите в София, което работи за „ локалните дерибеи ”. Тя напомни, че при предходни избори народен представител от Движение за права и свободи във Видин е определена единствено с 470 гласа.

Въпросът е какъв брой елементарно се купуват 470 гласа, разяснява журналистката. По нейни думи, обстановката с последното броене може да се опише с репликата „ хубаво е, само че не е готово ” станала известна около несполучливите поправки в центъра на столицата. Паунова обаче не се ангажира с изказване, че преброяването преднамерено не е приключено в точния момент. Тя единствено направи съпоставяне, че преброяването през 2011, което се употребява и в този момент за база за изборите, е финализирано за 5 месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР