Журналистката от Българската национална телевизия Цвета (Флора) Стратиева е била

...
Журналистката от Българската национална телевизия Цвета (Флора) Стратиева е била
Коментари Харесай

Журналистка от БНТ е била изгонена от публично събитие на ПП Възраждане“

Журналистката от Българската национална телевизия Цвета (Флора) Стратиева е била изгонена от общественото събитие, с което публично се закрива предизборната акция на политическа партия „ Възраждане “, оповестиха от Асоциацията на европейските публицисти. Лично водачът на партията Костадин Костадинов е призовал журналистката да напусне, като се е обърнал с обидни квалификации към нея. След като тя е отказала и е показала, че е там като представител на Българската националната телевизия (БНТ) последователи на партията са я обкръжили и са я принудили да си тръгне, в това число и със закани.

Инцидентът се е случил в петък вечерта и не е оповестен евентуално поради началото на Деня за размисъл. Получихме удостоверение за случая от самата Стратиева, а Костадинов отхвърли да разяснява и ни посъветва да се обърнем с публично писмо към техния пиар специалист. И оттова не ни бе даден отговор.

Опитите за унижение и заканите към публицисти са безусловно неприемливи, пишат от Асоциацията на европейските публицисти. Призоваваме управлението на Българска национална телевизия да вземе отношение по случая и да отбрани журналистката Цвета Стратиева. Не считаме, че оповестението и осъждането на неприемливо отношение по отношение на публицисти в деня за размисъл и в изборния ден нарушава наредбите на Изборния кодекс.

Припомняме, че това държание от страна на представители на „ Възраждане “ не е казус и още веднъж призоваваме публицистите за взаимност. Предишните случаи бяха с представител на „ Дневник ” и кореспондент на „ Дойче Веле ”, а в този момент на Българска национална телевизия и това демонстрира, че обект на сходна офанзива би могъл да бъде всеки. А пострадала е свободата на словото и правото на обществото да бъде осведомено, допълват от организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР