Журналистите от Дирекция Информация на БНТ подкрепиха колегите си от

...
Журналистите от Дирекция Информация на БНТ подкрепиха колегите си от
Коментари Харесай

Журналистите от БНТ подкрепиха колегите си от Би Ти Ви след обвиненията на Валери Симеонов

Журналистите от Дирекция " Информация " на Българска национална телевизия поддържаха сътрудниците си от Би Ти Ви след днешните обвинявания, които зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов насочи към тях. Днес в утринния блок на публичната медия съпредседателят на " Обединени патриоти " съобщи, че шефът на " Новини, настоящи излъчвания и спорт " в Би Ти Ви Венелин Петков и водещият на утринния блок в малкия екран Антон Хекимян са корумпирани, тъй като не са дали естрада на изказвания на съдружника на Васил Божков в " Ефбет " Цветомир Найденов за негови незаконни схеми.

Преди две седмици Найденов упрекна Би Ти Ви и " Дневник ", че не са разгласили информация, която им е дал за Божков. Тогава " Дневник " излезе с отговор, че част от изказванията на Найденов не са били доказани, а друга част са били погрешни и напомни, че медиите не са длъжни като " пощенска кутия " да пускат към публиката всичко, което някой някъде им е споделил. (Цялата позиция вижте тук).

Днес Валери Симеонов дефинира като корумпирани и българите, защото " всеки всеобщо го прави ", като уточни предоставяне на подкупи на пътните служители на реда, в опазването на здравето и други, само че изключи себе си от тази категория, " тъй като съм се изграждал по някакъв различен, друг метод ". Симеонов сподели, че може да уточни и други корумпирани публицисти, само че остави без отговор подканване от страна на водещата да ги назове.

" Журналистите от Дирекция " Информация " на Българска национална телевизия изрично осъждат потреблението на ефира на публичната медия за отправяне на недоказани обвинявания от Валери Симеонов против публицисти от bTV. Ефирът на публичната медия не може да се използва за груби и недоказани нападки. Свободното слово и право на изложение са съществена полезност на демократичното общество и всяко посягане против тях ще срещне съпротивата на публицистите от Българска национална телевизия ", написа в позицията на публицистите от Българска национална телевизия.

Няколко часа след изявлението на Симеонов с позиция излезе " БТВ медиа груп ", а Венелин Петков заяви във " Facebook ", че ще съди Симеонов.

" Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се забележим в съда ", написа Петков.

В отговор на изказванията на Симеонов, че всеки, схванал за закононарушение, е задължен да го рапортува на проверяващите, той показва, че показаните от Цветомир Найденов документи пред малкия екран са жалбите му, импортирани в прокуратурата две седмици по-рано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР