Журналистите на портала carwow, известен със своите състезания по права

...
Журналистите на портала carwow, известен със своите състезания по права
Коментари Харесай

Най-мощните BMW X7 и BMW iX срещу Mercedes-AMG G 63 в теглене на въже

Журналистите на портала carwow, прочут със своите надпревари по права линия с огромно многообразие от коли, започнаха цикъл от нови проби. Този път най-хубавата кола се разкрива посредством самобитно състезание по дърпане на въже, в което вземат участие три коли едновременно. Става дума за немски премиум коли с висока проходимост, единият от които е с електрически силов тракт.

В първия доста необикновен двубой се срещат представители на една и съща марка. Електрическият автомобил BMW iX, оборудван с електродвигател с мощ 523 конски сили с въртящ миг от 765 нютон метра и с маса от 2 510 кг се изправи против BMW X7 M50i с бензинов 4.4-литров V8 мотор, който създава 530 конски сили и 750 нютон метра въртящ миг при тегло на автомобила 2 490 кг.

Въпреки очевидното преимущество на електрическата кола в моментното сцепление, бензиновият съперник завоюва тази борба. И спечелилият се изправи против вездесъщата G-Klasse. По-конкретно става дума за Mercedes-AMG G 63.

Емблематичният Mercedes от последно потомство, който има 4-литров V8 бензинов турбо мотор под капака, с маса от 2 560 кг генерира 585 конски сили и 850 нютон метра въртящ миг. На хартия Mercedes-AMG G 63 е по-тежък, по-мощен и с по-голямо сцепление от X7, само че по какъв начин се разви на процедура финалният двубой на премиум кросоувърите, вижте във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР