Журналистическата легенда Веселин Константинов стана поредната жертва на COVID-19. 66-годишният ...

Журналистическата легенда Веселин Константинов стана поредната жертва на COVID-19. 66-годишният

COVID-19 погуби журналистическата легенда Веселин Константинов

Журналистическата легенда Веселин Константинов стана следващата жертва на Коронавирус-19. 66-годишният кадър на Българска телеграфна агенция, " София Прес " и радио " Витоша " си е отишъл скоропостижно от ковид, оповестиха през днешния ден неговите сътрудници от Съюз на българските журналисти.

Ето какво написаха през днешния ден на своя уебсайт от Съюза на българските публицисти: " Тежка загуба сполетя Съюз на българските журналисти. Потресени сме от скоропостижната кончина на обичания и почитан сътрудник Веселин Константинов, покосен за броени дни от безпощадния Коронавирус-19... Невъзможно е да повярваме, че слънчевата му усмивка към този момент е отлетяла към вечността... Но сме сигурни, че и оттова тя ще не престава да свети и топли всички ни, които постоянно ще го помним с положително...

Изразяваме най-дълбоки съболезнования на брачната половинка му Мая Константинова от Организационния отдел на Съюз на българските журналисти. Веско остава в сърцата ни, скъпа Мая! Дълбок реверанс пред паметта му...

Веселин Константинов отдаде доста години и доста жар на Съюз на българските журналисти. Той бе избиран три мандата за член на УС на Съюз на българските журналисти. Неизменно проявяваше праволинейност и почтеност във всички свои решавания и дейности, а шегите и жизнерадостният му темперамент разведряваха и най-напрегнатите моменти.

Неизчерпаемата му енергия ставаше положителен мотор за всичко, с което се заемеше. Умееше с малко думи и с доста възприятие за комизъм постоянно да " заковава " всеки казус или събитие на точното му място-и по този начин " отпушваше " всяка задънена обстановка. Когато Веско бе паралелно, нямаше неразрешими казуси...

Разбира се, че зад всичко това стоеше отлична професионална подготовка и висок разсъдък. Веско беше и полиглот. Завършил е навремето китаистика в Румъния. Наред с китайския и румънския, владееше и испански, френски, съветски... През 2012 година той оглави делегация на Съюз на българските журналисти, посетила Китай, по линия на обмена с Общокитайския съюз на публицистите.

Журналистическата му диря е най-дълбока през годините, когато работи в Българска телеграфна агенция, " София Прес ", радио " Витоша ". Като зам.-общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, точно Веселин Константинов прави " революцията " фотографите на осведомителната организация да стартират да снимат в цвят, а освен в черно-бяло. А до момента в който е в " София Прес ", основава и издава специфичен бюлетин с любопитни вести, предопределен за радиата, които го употребяват интензивно. Мнозина радиослушатели помнят и гласа на Веско, когато самият той беше водещ на новините по радио " Витоша ".

Уви, в този момент към този момент ще се ослушваме за неговите смешки единствено откъм звездите...

Почивай в мир и светлина, скъпи приятелю! Дано съумеем да съхраним положителното, което остави от себе си измежду нас! Малко са към този момент хората като теб... Вечна памет и бездънен реверанс!

Сбогуването с непрежалимия Веселин Константинов, отишъл си на 21 октомври т. година на 66-годишна възраст, ще е на 30 октомври от 12.00 ч. в храма " Света София ", оповестиха от Съюз на българските журналисти.

Източник: dir.bg