Журналисти от телевизионния канал One America News Network не откриха

...
Журналисти от телевизионния канал One America News Network не откриха
Коментари Харесай

Американски журналисти пристигнаха в Дума и не видяха помен от химическа атака

Журналисти от телевизионния канал One America News Network не откриха следи от химическа офанзива в сирийския град Дума. Това излиза наяве от материал на медията, който се появи в YouTube.

Кореспондентът на канала Пирсън Шарп споделя, че е разговарял с жителите на града, посетил е локална болница, както и „ епицентъра” на химическата офанзива, за която по-рано разказваха локални деятели. „ Говорих с към 10-ина поданици на региона, в който се допуска, че е осъществена офанзивата. Нито един от тях не сподели, че е видял или чул нещо за химическа офанзива. Те споделиха, че в този ден в региона всичко е било всекидневно и не са забелязали нищо извънредно”.

Американският публицист разпитал още 40-50 души из целия град и нито един от тях не е чувал за химическа офанзива. „ Когато ги попитах каква е била тази офанзива, те споделиха, че съгласно тях това е режисура на терористите в града. А на въпроса ми " за какво ", те дадоха отговор, че бандитите били в обезсърчение и им трябвал трик, с който да се скрият от сирийската армия”, споделя Шарп.

Пирсън Шарп е посетил и самият площад, на който се твърди, че е била осъществена химическата офанзива, само че не разкрил никакви доказателства. След това отишъл до болничното заведение, намираща се под контрола на терористите. Влязъл в стаята, която била запечатана на стотици клипчета. Там, съгласно изказванията, са били докарани всички потърпевши от химическата офанзива.

Той преразказва и думите на дежурния в този ден доктор, съгласно който на 7 април група непознати са нахлули в приемното поделение с крясъци, че има химическа офанзива. „ Те носеха хора и започнаха да ги поливат с вода, заснемайки всичко на камера. Когато всичко завърши, те събраха нещата си и изчезнаха”, споделя той.

„ Лекарят сподели, че когато хората били в болничното заведение, той не забелязал никакви признаци на химическа офанзива... Пристигналите в лечебното заведение, били изцяло здрави”, споделя още кореспондентът.

Журналистът на One America News Network е потърсил мнението на локалните поданици за „ умерената опозиция”, под чийто надзор се намирал градът. „ Те споделиха, че няма такава умерена съпротива, а хората, при които са живели, ги уморявали от апетит... Бандитите не им давали храна, медикаменти,прибирали всичко за себе си и в случай че някой се оплачел, убивали както него, по този начин и фамилията му”, споделя още Шарп.

Репортерът прибавя още, че локалните са признателни на президента Башар Асад, че е освободил града. Той е посетил и щаба на терористите от групировката „ Джейш ал Ислям ", която по-рано направлявала Дума. Там видял тунели и цехове за произвеждане на оръжие, както и цели стаи, цялостни с минохвъргачки.

В понеделник американската организация АП също описа за пътуването си до Дума. Кореспондентът на медията споделя за диалога си с локалния гражданин Халед Махмуд, който твърди, че брачната половинка и щерка му са починали вследствие на химическата офанзива в града. Вината за случилото се обаче, съгласно почернения мъж, е на терористите от „ Армия на исляма”, защото на мястото на случая бил открит недокоснат цилиндър с токсичен газ, който евентуално би се развалил, в случай че бе пуснат от хеликоптер на сирийската войска.

Информацията е доказана от още двама души, чиито имена кореспондентът не загатва.

Медията цитира и доктор, който усещал миризма на хлор, както и думите на хора, които чували крясъци „ хлор” по време на случая.
Телевизионният канал One America News Network е учреден през 2013 година Главният му офис се намира в Сан Диего, Калифорния. Според информацията на уеб страницата на канала, той е благосъстоятелност на частната компания Herring Networks, Inc., която се дефинира като „ самостоятелна медийна организация”.
Каналът е насочен към консервативната и дясноцентристка публика. По време на президентската акция през 2016-а година той поддържаше Доналд Тръмп.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР