Журналисти от БНТ получиха награда от фестивала Кино в длан,

...
Журналисти от БНТ получиха награда от фестивала Кино в длан,
Коментари Харесай

Журналисти от БНТ получиха награда от фестивала Кино в длан

Журналисти от Българска национална телевизия получиха премия от фестивала „ Кино в длан ", който разпространява самостоятелното кино творчество благодарение на модерните мобилни технологии. Филмът „ Съобщението " на Невяна Попова и Ваня Богданова беше отличен в раздела игрален филм.


В третото издание на фестивала участваха 60 кино лентата от България, Турция и Македония, които описват вълнуващи истории от нашето съвремие. Голямата премия получи филмът Animare на студентите от Нов български университет. Публиката избра да награди кино лентата на ученичката от Видин Антонина Лозанова „ Северозабравени ", който пресъздава значима обществена тематика.

Филмът на Невяна и Ваня „ Съобщението " е основан по автентичен случай. Анонимен апел в интернет предизвика доста хора да оказват помощ на жена, която има потребност от поддръжка.
Невяна Попова: Развълнува ни това, че някой анонимно е направил това като известие в интернет, да се помогне на една жена в потребност.Ваня Богданова: Ние просто го сътворихме в един роман и още веднъж главно остава посланието за анонимното положително. Много сме разчувствани. Това ни е първата премия в живота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР