Журналистът Севда Шишманова коментира изборите в Турция.Ердоган елиминира човека, който

...
Журналистът Севда Шишманова коментира изборите в Турция.Ердоган елиминира човека, който
Коментари Харесай

Журналист: Ердоган елиминира опонента си, като му спретна дело

Журналистът Севда Шишманова разяснява изборите в Турция.

Ердоган отстрани индивида, който можеше да го победи в навечерието на изборите - кметът на Истанбул Екрем Имамоглу. Спретнаха му едно дело, с обвиняване, че е нарушил закона с изказвания против дейности на ЦИК. Кълъчдароглу е в залеза на политическата си кариера, губил пет пъти от Ердоган. Това разяснява Шишманова пред Нова тв.

" Голяма е борбата за детронирането на Ердоган. Мисля, че той ще завоюва изборите, макар че за първи път от 20 години има невиждана електорална вълна от хора, които желаят смяна на неговия властнически режим и на неговата властническа персона. В последните месеци дотук се стигна с галопиращата инфлация и обедняване на хората, също и подозренията за корупция след земетресенията. Ердоган завоюва първите избори на вълната на отчаяние на политическия хайлайф, който след 1999 година трябваше да се оправи с трусовете ", акцентира Шишманова. 

По думите ѝ сред първия и втория тур е имало борба за гласовете на националистите. " Антиемигрантската изразителност на Кълъчдароглу целеше тъкмо да завоюва техния избор, Ердоган отиде по-далеч и упрекна съперника си в поддръжка на тероризма. Той има изумителните качества да пази националните ползи, даже с компромис с демократичните полезности ", съобщи тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР