Журналистът на Wall Street Journal Джеймс Фрийман смята, че президентът

...
Журналистът на Wall Street Journal Джеймс Фрийман смята, че президентът
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Байдън да се въздържа от неподготвени коментари, добре е да говори по-рядко

Журналистът на Wall Street Journal Джеймс Фрийман счита, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в актуалната рецесия би трябвало да се въздържа от неподготвени мнения, в които постоянно позволява грешки и ангажименти. Фрийман изрази това мнение в авторска публикация, оповестена на уеб страницата на изданието, представена от ТАСС.

Според журналиста „ всички бихме били в по-голяма сигурност, в случай че Байдън се придържаше към готови изказвания по тематики като оръжия за всеобщо заличаване “.

„ Байдън би трябвало да се опита да прави допустимо минимум обществени изяви по време на интернационална рецесия “, счита създателят. В същото време той означи, че Конституцията на Съединени американски щати по принцип не постанова на президента задължението да прави изявления или да дава неподготвени мнения.

Фрийман изясни, че ни минимум не подценява смисъла на обществените изявления от страна на длъжностните лица. „ Но съответно той явно не се оправя със задачата “, акцентира той, като означи, че не е подготвен да оцени психологичното здраве или умствените качества на Байдън спрямо други международни водачи.

Като образец за запасите към Байдън Фрийман цитира изказването му през януари за опцията за по-сдържана реакция на Съединени американски щати при положение на " нищожно навлизане " на Руската федерация в Украйна. Освен това журналистът обърна внимание на думите на Байдън за готовността на Съединени американски щати да дадат „ симетричен отговор “ при положение, че съветските военни употребяват химически оръжия в Украйна, както разгласи американският водач предишния четвъртък. Впоследствие помощникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан беше заставен да изясни на брифинг, че „ Съединени американски щати нямат желание да употребяват химически оръжия при никакви условия “.

„ Много от нас ще бъдат уверени, че президентът е бил комплициран и не е схванал какво споделя, което единствено прибавя към повода му да заобикаля да се отклонява от квалифицираните изказвания в този рисков миг “, продължи Фрийман. „ Разбира се, президентското безмълвие не може да бъде тактика в дълготраен проект, само че тъкмо в този момент светът не се нуждае от повече пропуски на Байдън по чувствителни на влияние тематики като оръжия за всеобщо заличаване ".

По-рано в събота, говорейки по време на посещаване във Варшава, ръководителят на Белия дом, говорейки за съветския президент Владимир Путин, направи изказване, че „ този човек не може да остане на власт “. Белият дом от своя страна след това увери, че Байдън не приканва за промяна на властта в Русия. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че не президент на Съединени американски щати взема решение кой ще бъде на власт в Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР