Журналистът Мартин Карбовски стартира кауза и специална поредица, с която

...
Журналистът Мартин Карбовски стартира кауза и специална поредица, с която
Коментари Харесай

Карбовски с нов проект - Чиста азбука

Журналистът Мартин Карбовски започва идея и специфична поредност, с която ще споделя истории за това по какъв начин неграмотността въздейства директно върху качеството на живот на хората.
Идеята за „ Чиста писменост “ потегля от персоналния опит на водещия на „ Карбовски: Втори проект “, който се сблъсква всекидневно с неграмотността – получава писма от фенове, които търсят поддръжка от него, само че в голяма част от случаите сигналите са мъчно разбираеми, неразбираеми, изобилстващи от правописни неточности, и най-често – написани на латиница, съобщи бТВ.
Целта на водещия е преди всичко – да насочи фокуса върху способността на хората да се показват, да споделят съответно, в случай че желаят да бъдат чути и разбрани, в случай че желаят думите им да имат следствие. Именно това предизвика Карбовски да започва, взаимно с bTV, акция, която да насочи публичното внимание към потребността от изчистването и съхранението на българския език, в интерес на хората и обществото.
„ Събрали сме образци, където нашата писменост стартира да куца, да страда и да припада. Екипът ни непрекъснато получава сигнали за помощ от хора, само че с времето става все по-трудно да ги разбираме – писмата стават все по-нечетими”, споделя Карбовски.
Със старта на самодейността водещият приканва феновете да му изпращат най-фрапантните случаи на неначетеност, видяни у техни познати, съседи, сътрудници, съграждани, съселяни. А Карбовски ще се среща с тях освен с цел да опише историята им в предаването си, само че и с цел да им помогне да овладеят българския език по-добре, с цел да покачат качеството си на живот.
Зрителите на най-гледаната телевизия у нас могат да проследят историите и развиването на всички герои, снимани в границите на акцията, в специфични епизоди в ефира и каналите на bTV през есенния сезон на предаването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР