Журналистът Мартин Карбовски написа гневен текст по повод пътуването на

...
Журналистът Мартин Карбовски написа гневен текст по повод пътуването на
Коментари Харесай

Карбовски: Върни парите, кучко!

Журналистът Мартин Карбовски написа ядосан текст във връзка пътуването на зам.министърът Росица Димитрова в Ню Йорк, до момента в който майките стачкуват на палатков лагер в борбата им за повече грижа от страната към децата с увреждания. Ето какво съобщи Карбовски в уеб страницата Lentata.com.

"Заместник-министър е и е жена. Дава изявление в утринен блок. Докато приказва и се усмихва, водещият Хекимян се пресяга към нея под прожекторите, над масата и я зашлевява с опакото на ръката си, след това тежко сяда на стола си и се отпуска. Зрителите не са сигурни какво се е случило.

Може би се е случило това, което би трябвало. Когато властта става нагла, електоратът би трябвало да я удря. Навсякъде по света, някой в преразход на бюджетни средства незабавно, но незабавно се покайва, съжалява, връща пари, дава оставки и е разследван. Когато някой си прави екскурзия до интернационалните конгреси, до момента в който майки с деца седят на палатка пред Народното събрание - незабавно изчезва от политиката и отива в манастир. Дори да е почтен, даже да е измамен, даже да е Исус.

Когато тия деца са с увреждания, прегрешението става тежък, нетърпим.

Деца, заболели и живеещи със 120 лв. би трябвало да влязат в ситуацията на ехидната министърка, че “форумът бил доста значим, а билетът платен в последния миг, а тематиката за първа класа е дребнотемие...”

Когато никой не ги бие даже с думи, те ще крадат и крадат от най-слабите, най-болните и обречените. Когато някой желае бон звук и възпитано водене на диалога в едно студио, той би трябвало да е чист като сълза, работещ като вол за тия заболели деца и цялостен с емпатия като монахиня измежду прокажени.

На наглите би трябвало жестоко, стресиращо, твърдо и грубо да им се каже какво желаеме от тях в този безоблачен ден, когато всеки, който няма дете с увреждане благодари на Бога точно, че няма дете с увреждания. Но другите?

Трябва да им се каже - върни парите, кучко. Веднага. Защо сме общителни с публично назначените ни за крадци, за какво сме деликатни към взломаджиите по време на обира, за какво, за какво? Защо, бе, Антоне, не я удари? Защо още се държим възпитано на място, където кражбата се оправдава с покачване на плещи? Върни парите, кучко. Нямаме време за любезности, разбери. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР