Журналистът Христо Николов става част от екипа на единствената бизнес

...
Журналистът Христо Николов става част от екипа на единствената бизнес
Коментари Харесай

Христо Николов ще води сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria

Журналистът Христо Николов става част от екипа на единствената бизнес телевизия в България Bloomberg TV Bulgaria. От 10 април той ще бъде новият водещ на утринния блок „ Бизнес старт “, който се излъчва всеки делник от 7 часа, дружно с Живка Попатанасова.

Христо Николов е потвърден бизнес публицист с богат опит в онлайн и печатни медии. Отразява икономическа тема от 2002 година. Първите си стъпки в публицистиката прави във в. „ Труд “, където е част от отдел „ Бизнес “ близо десетилетие. След това е стопански коментатор в информационно-аналитичния уебсайт Clubz.bg и виновен редактор в „ Градът Медиа Груп “.

„ Благодарен съм, че имам опция да бъда част от екипа на единствената бизнес телевизия в България. С насъбрания си опит в печатни и електронни медии се надявам да допринеса за развиването и затвърждаването на Bloomberg TV Bulgaria като най-предпочитаната телевизия от бизнес средите в България “, сподели Христо Николов.

Преминава през образования по бизнес публицистика в Център за развиване на медиите, „ Файненшъл Таймс “, „ Дойче Веле “, „ Вестдойче Алгемайне Цайтунг “. Следвал е финанси в Нов български университет.

През годините е обследвал детайлно законодателните промени в областите бюджет и финанси, стопанска система, районно развиване, превоз, земеделие, обществена политика, околна среда. Отразявал е активността на Българска народна банка, Министерството на финансите, Министерството на стопанската система, Министерство на регионалното развитие, банков и финансов бранш, фондов пазар, компании, сливания и придобивания, недвижими парцели, строителство.

Публикациите му постоянно са предизвиквали дейности от институциите за отбрана на държавния и публичен интерес. Носител е на най-високата журналистическа премия в България „ Черноризец Храбър “ (заедно с Мирела Веселинова) за следствие на реституцията на парцелите на Симеон Сакскобургготски. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР