Жури, съставено от 132 високопоставени експерти по дизайн от над

...
Жури, съставено от 132 високопоставени експерти по дизайн от над
Коментари Харесай

LG Oled Objet Collection със златна награда за Design Excellence Ot if Gold Award

Жури, формирано от 132 високопоставени специалисти по дизайн от над 20 страни, награди LG с 20 самопризнания, измежду които iF Gold Award за LG OLED Objet Collection (модел 65Art90). Сред продуктите на LG, които получиха премия, 16 са за Product Design, а 3 – за User Interface (UI). Тази година от почти 11,000 кандидатури, 73 участника получиха iF Gold Award.

Наградите деликатно правят оценка продуктите съгласно заложените критерии, които включват диференциация и влияние в 9 дисциплини и категории – Product, Packaging, Communication, Interior Architecture, Professional Concept, Service Design, Architecture, User Experience (UX) и User Interface (UI).

Телевизорът LG OLED Objet Collection, част от начин на живот линията на марката, завоюва най-високото отличие - iF Gold Award за извънреден дизайн, въодушевен от визията на статив, с помощта на което се слива с интериора на всяко помещение със своя минималистичен жанр и фина цветова гама от естествени нюанси. Така, дизайнерите на продукта съумяват да внесат незабавна изисканост и образна естетика във всяко закрито пространство. Потребителите могат както да смъкват капака, с цел да разкрият цялостния размер на екрана за оптимално потребителско изжияване, по този начин и да го покрият отчасти, с цел да виждат единствено подбрана селекция от начин на живот функционалности.

В продуктовите категории, пречиствателят за въздух LG PuriCare AeroTower получава премия за своята елегантна и стилна форма, предлагаща съвременен и изящен дизайн, пасващ съвършено на всеки жанр интериор. Мониторът LG DualUp Monitor Ergo пък е отличен за дизайна си, който носи великолепно потребителско преживяване, с помощта на положените старания за увеличение на ергономични комфорт. Освен това, LG OLED evo Gallery Edition (77G2), LG OLED evo (65C2) и LG XBOOM 360 също получават самопризнание в категорията за продуктов дизайн за водеща в категорията хармония, функционалности и софтуерни нововъведения.

В UX категориите, както LG OLED Objet Collection, по този начин и LG StanbyME (модел 27Art10), са приети за улеснение и зрителски комфорт, което покачва използваемостта на продукта. Интуитивен сензорен екран улеснява оперирането със StanbyME, а потребителският интерфейс, основан особено за този артикул, не наподобява на никой различен и е съгласуван с персоналните привички и потребности на фена.

От 1953, дизайнери и производители се конкурират за оценките на високо признаните iF награди за дизайн. Връчвани от iF International Forum Design GmbH със седалище в Hanover, премиите iF Design Award са в топ три оценки в областта на дизайна в международен мащаб дружно с Red Dot Design Award и IDEA (International Design Excellence Award). Отличие от iF Design Award е гаранция за качество на дизайна и извънредно обслужване, а за потребителите iF Design Award значи, че продуктът с този знак е най-хубавият в категорията си.

“За нас признанията от iF Design Award са същинска чест изключително след премиите и от Red Dot Design Award за извънреден дизайн, “ споделя Лий Чул-бей Старши вицепрезидент и изпълнителен началник на LG Electronics’ Life Innovation Design Center. “В LG Electronics постоянно се стремим да предложим най-хубавото потребителско преживяване дружно с най-високата естетическа оценка за продуктите ни, заради което и за нас е толкоз значимо, че получаваме самопризнание за напъните си от едно от най-хубавите оценки в сферата.”

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР