Жулиет Бинош по всяка вероятност ще бъде голямата звезда на

...
Жулиет Бинош по всяка вероятност ще бъде голямата звезда на
Коментари Харесай

Чакаме Жулиет Бинош на CineLibri догодина

Жулиет Бинош по всяка възможност ще бъде огромната звезда на идващото издание на кино-литературния фестивал CineLibri през 2020 година Организаторите на събитието от издателство „ Колибри “ са влезнали в договаряния с огромната френска актриса, с цел да обезпечат наличието й още тази година за петото юбилейно издание на форума. Оказало се обаче, че в деня, когато в София ще бъде показан новият й филм „ Тази, която не съм “, тя към този момент е имала програмирана премиера в Токио.

Но тези създатели, които поради натоварената си стратегия нямат опция да одобряват поканата в дадена година, по предписание идват на идващото издание на CineLibri, описа за „ Монитор “ създателката и идеолог на фестивала Жаклин Вагенщайн.

55 екранизации от целия свят са в афиша на проявата, която тази година ще продължи от 5 до 20 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово и Велико Търново. Откриването е в Зала 1 на НДК с новия филм на Роман Полански „ Офицер и разузнавач “ с бюджет Щатски долар 25 млн., над който режисьорът е работил взаимно с писателя Ричард Харис – създател на книгата за аферата Драйфус. Филмът идва топъл-топъл от кинофеста във Венеция, където бу почетен с Голямата премия на журито и тази на рецензията.

11 заглавия са в конкурсната стратегия на CineLibri, която ще излъчи лентата победител на 13 октомври, като след церемонията ще бъде прожектиран филмът с Бинош. Още един филм с нейно присъединяване - „ Двойствен живот “ на Оливие Асаяс, ще бъде показан в границите на гала-вечерта на Франция на 18 октомври.

Сред спортните оферти са „ Клер Дарлинг “ с Катрин Деньов и щерка й Киара Мастрояни, „ Казанова, последна обич “ на миналогодишъсхевсния посетител на CineLibri – именития френски режисьор Беноа Жако, с Венсан Линдон в основната роля, „ Загадката Анри Пик “ с Фабрис Лукини, Хана Шигула и други, „ Продавачът на вестници и цигари “, в който е последната роля на отишлия си този февруари огромен артист Бруно Ганция, превъплъщаващ се в Зигмунд Фройд. Претенденти в конкурсната стратегия са още „ 5 е съвършеното число “ с Валерия Голино и любимеца на Сорентино – Тони Сервило, и нашумелият „ Заличено момче “ на Джоуел Еджъртън с Лукас Хеджис, Никол Кидман, Ръсел Кроу. „ Заличено момче “ е екранизация на едноименната книга на Гарард Конли, писана в България след конверсионна терапия (курс за „ лекуване на хомосексуализъм “) в Съединени американски щати. Авторът, извървял мъчителния път към дефиниране и откриване на личната полова еднаквост, ще бъде измежду гостите на събитието и ще се срещне с родната аудитория на 6 октомври. Единственият български претендент в състезанието е „ Снимка с Юки “ с Руши Видинлиев, японката Кики Сугино и нашия човек в Холивуд Димитър Маринов. Това е дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Лъчезар Аврамов по роман от сборника „ На Изток от Запада “ на писателя Мирослав Пенков.

CineLibri планува тематични вечери, отдадени на киноизкуството на разнообразни страни: гала-вечер на Израел (с кино лентата „ Жената от Йерусалим “ на Бени Йехошуа), на Ирландия („ Закуска на Плутон “ на Нийл Джордан с Килиан Мърфи, Лиъм Нийсън, Брендън Глийсън и Стивън Риа по романа „ Малкия касапин “ на Патрик Маккейб), на Испания („ Последствията на гнева “ в наличието на създателя на книгата Лоренцо Силва – премия „ Гоя “), на Германия („ Измерването на света “, биографична драма по книгата на Даниел Келман за учените Александър Хумболт и Карл Фридрих Гаус), на Франция („ Терапия за мизантропи “ с неподражаемия Жерар Депардийо и др.), на Япония, Унгария, Италия, Португалия и така нататък

От тази година CineLibri е публично част от културния календар на Столична община, която е подкрепила настоящото издание на фестивала с 27 000 лева

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР