Жребият за Световното първенство по баскетбол за юноши до 17-годишна

...
Жребият за Световното първенство по баскетбол за юноши до 17-годишна
Коментари Харесай

Уникална купа идва в България


Жребият за Световното състезание по баскетбол за юноши до 17-годишна възраст на 6 март ще бъде комбиниран с представянето на неповторима купа, оповестиха домакините от БФБаскетбол и ФИБА.

Освен, че по време на събитието ще бъдат избрани групите за шампионата, на него ще бъде показана и специфичната купа-уникат, която първенецът на планетата ще получи. Трофеят беше показан публично през 2018 година за Мондиала в Аржентина. Дизайнът, наподобяващ необработени буци с причудливи форми, символизира израстването на играчите, които от юноши се трансформират в звезди. Идеята на дизайнерите е, че 17-годишните, събрани на първия си сходен конгрес от международен мащаб, към момента са необработени диаманти, които благодарение на такива надпревари постепенно ще се трансформират в международно известни спортисти.

Жребият за шампионата на планетата в София ще е в зала " Опал " на хотел " Рамада София Сити Център " и е с начален час 11 часа. Както е известно, България ще бъде хазаин на Световното състезание, което ще събере бъдещето на баскетбола на планетата от 4 до 12 юли. Всички мачове ще се играят в " Арена Армеец ".

Домакинството дава късмет на българския отбор от момчета, родени през 2003 година, да се допре до най-хубавите тимове в този набор. Вече са ясни представителите на Европа, Америка и Африка. През април ще стане ясно и кои отбори от Азия и Океания ще дойдат през лятото в София. Тогава ще се играят мачовете от континенталното състезание за момчета до 16-годишна възраст, като шампионатът ще е в Ливан от 5 до 12 април. За шампионата на планетата се класират първите четири отбора.

За София класирани към този момент са първите пет отбора от Европейското състезание за момчета до 16 години предишното лято - Испания, Франция, Русия, Италия и Турция; финалистите от шампионата на Африка за същата възраст - Египет и Мали; и полуфиналистите от шампионата на Южна и Северна Америка - Съединени американски щати, Канада, Доминиканска република и Аржентина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР