Жозе Моуриньо заяви нещо, което му се случва изключително рядко.

...
Жозе Моуриньо заяви нещо, което му се случва изключително рядко.
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо: Не бях прав

Жозе Моуриньо съобщи нещо, което му се случва извънредно рядко. Мениджърът на Тотнъм призна, че е сбъркал. Изказването му бе мотив Ерик Дайър. Португалецът показа, че не е бил прав да дефинира аргументите за слабата форма на играча като рецесия по отношение на увереността, откакто самият футболист разяснява, че няма такова нещо.

Дайър имаше виновност за поредност голове, които Тотнъм позволи последните седмици, в които се отдалечи от топ 4 след серия от загуби.

" Предпочитам да не съм прав. Предпочитам да няма нищо общо с ниско самочувствие. Предпочитам играчи със мощен темперамент. Много съм благополучен, че обстановката не е психическа. Дайър сподели нещо от сорта: " Индивидуалното показване не е доста положително, когато групово не сме доста добре ". И той е прав, само че това е в двете посоки ", разяснява Моуриньо.

" I was wrong over Dier comments "

Tottenham head coach Jose Mourinho admits he was wrong to blame Eric Dier's poor form on a lack of confidence after the defender rejected those claims
— Football Daily (@footballdaily)
Мениджърът приказва и за Деле Али, който дълго време не попадаше в състава, само че в сряда беше титуляр и се регистрира с гол и две асистенции против Волфсбергер в Лига Европа.

" Доволен съм от него. Той имаше сложен интервал. Понякога поредност от дребни травми са по-трудни от една по-сериозна, когато след няколко седмици или месеци се завръщаш. При по-леките травми е мъчно, тъй като играчите са разочаровани, има липса на мотивация, изнервяне. Той мина през всичко това. Завърна се. Имахме ползотворни диалози, тренира добре, стартира да играе. Още не е подготвен за 90 минути, в този момент е на 75-80 минути, само че кондицията му се усъвършенства ", изясни Жозе.

Моуриньо добави, че Серж Орие ще бъде разполагаем за мача против Бърнли в неделя. Джовани Ло Селсо пък е покрай завръщане на терена, откакто е възобновил тренировки. Халфът не е играл от декември.

Jose Mourinho has confirmed Serge Aurier will be fit to play against Burnley at the weekend.
— Talking THFC (@TalkingTHFC)
Португалецът разяснява и жребия за осминафиналите на Лига Европа, където Тотнъм ще се изправи против Динамо (Загреб).

" Когато достигнеш тази фаза на шампионата, няма лесни тимове. Ако искаш да спечелиш, рано или късно би трябвало да играеш с най-хубавите или тези, които са се класирали.

Сега задачата ни е да победим Динамо, а по-късно, в случай че Арсенал и Манчестър Юнайтед са в шампионата, ще би трябвало да се надигнем против тях. Случи се на финала в Шампионската лига, два британски тима, случи се и на финала в Лига Европа с Арсенал и Челси. Би било прелестно за британския футбол да има два тима на финала ", сподели той по тематиката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР