Жозе Маркос Коста Мартине, познат като Маркиньос, напуска семейството си

...
Жозе Маркос Коста Мартине, познат като Маркиньос, напуска семейството си
Коментари Харесай

Маркиньос: Работих от най-ранна възраст, бях зидар и пазач на паркинг

Жозе Маркос Коста Мартине, прочут като Маркиньос, напуща фамилията си на 12 години, с цел да играе футбол и се подвизава в младежките тимове на Атлетико Минейро.

Атакуващият халф бързо израства и на 6 ноември 2019-а против Гояс, когато е на 20, бележи първия си гол за " бяло-черните ". На процедура това е началото на футболната история на Маркиньос, който макар нежната си възраст е научил доста уроци от живота.
 Маркиньос организира първа подготовка в Ботев (Пловдив)
Маркиньос организира първа подготовка в Ботев (Пловдив)

Малко евентуално е " канарчетата " да съумеят да го картотекират за дуела против отбора на Любо Пенев

Като малко дете фамилията му едвам връзва двата края и момчето е насила да работи като зидар и надзирател на паркинг, написа " Тема: Спорт ". Маркиньос обаче не се срами, даже в противен случай - счита, че това му е помогнало да се развие като персона и да пробие във футбола:

" Работих от най-ранна възраст дружно с татко си. Бях зидар и надзирател на паркинг. Моята история е малко тъжна, тъй като имах доста компликации в живота. Развих се бързо като човек, уповавам се да го направя и като футболист.

Щастлив съм да схвана, че други клубове се интересуват от мен. Радвам се да знам, че имам стойност. Челси, Юнайтед и Леверкузен наблюдават изявите ми ", споделя полузащитникът.

Бъдещето наподобява блестящо за младока под управлението на Вагнер Мансини, само че с назначението на Хорхе Сампаоли мястото му изстива и не получи доста шансове за изява през 2020-а. Все отново той записва 11 мача в бразилската Серия А, само че най-вече като запаса и престоява на терена общо 431 минути.

Последният му дуел бе на 22 ноември при равенството 2:2 със Сеара, когато се появи от пейката в края на срещата. Оттогава насам Минейрао търсеше тим на Маркиньос, в който да го отдаде чартърен. В Бразилия даже оповестиха, че той се е схванал с Аустрия (Виена), само че в последна сметка 21-годишният халф дебаркира в Коматево. Но страницата за него в Атлетико сигурно не е затворена. Защото тъкмо преди да го преотстъпи, клубът удължи контракта му до края на декември 2024-а, с което подсказа, че към момента таи очаквания той да разгърне капацитета си. А Ботев може да му даде стремежи рестарт...
 Маркиньос дойде при Ботев (Пловдив)
Маркиньос дойде при Ботев (Пловдив)

От Атлетико (Минейро)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР