Живущите в блок Май“ 2 във врачанския квартал 72“ пропищяха

...
Живущите в блок Май“ 2 във врачанския квартал 72“ пропищяха
Коментари Харесай

В 21 век: Врачани газят във вода и кал, за да стигнат дo домовете си

Живущите в блок „ Май “ 2 във врачанския квартал „ 72 “ пропищяха от възмутителен ремонт, който безусловно залял достъпа до блока им, оплакват се пострадалите. Отчаяните хора споделиха, че най-трагично е ситуацията към входове Б и В, които при по-обилни дъждове стават непроходими. Проблемът датира още от 74-та година, когато е открито, че под блока има подпочвени води. Положението обаче става нетърпимо в края на 2015 година, когато е юридически ремонт на улицата до блока. Оказва се, че тогава строителната компания е асфалтирала улицата и тротоара, само че очевидно отводнителните шахти не са направени качествено и от наклонът пространството към блока се трансформира в езеро. При всеки един дъжд хората са принудени да газят в тиня и вода, с цел да излязат или с цел да се приберат в жилищата си. Опитите им да прокопаят собственоръчно вади се оказали несполучливи и не дали никакъв резултат, написа BulNews.bg.

В същото време водата подкопава основите на блока, а мазите са подгизнали и цялостни с плесен и мухъл. Въпреки непрекъснатите поправки, влага, плесен и мухъл има във всички жилища в двата входа, като гледката в някои от жилищата е потресаваща – новата шпакловка пада единствено след месец – два и по този начин не остава и помен от скъпите поправки. Хората се оплакват, че даже и влагоабсорбаторите не оказват помощ.

Първият сигнал за сериозния проблем е подаден в общината при започване на юни 2015 година, само че зовът за помощ на пострадалите отеква в пространството и не се подхващат никакви ограничения. От етажната благосъстоятелност в детайли описали проблемите си, само че не получили никакъв отговор от локалната администрация. В края на предходната година хората изпратили следващ сигнал за пъкъла, в който живеят до локалната администрация. Ответната реакция била да изпратят някакви специалисти да огледат, само че ограничения отново не били взети.
Потърпевшите врачани обясниха, че част от жилищата в блока са общински. Те питат по кое време кметът ще вземе ограничения, тъй като всяко закъснение слага живота им в риск. Стените на жилищата им са напукани и задачите във влага и плесен и те са безсилни да създадат каквото и да е. Живущите в блока желаят да бъде изработен оглед от експерти, които да измислят по какъв начин да се направи дренаж на улицата до блока, с цел да могат да се прибират обикновено при дъждовно време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР