Животът на световноизвестния днес концерн започва по време на Първата

...
Животът на световноизвестния днес концерн започва по време на Първата
Коментари Харесай

От къде тръгват BMW-тата

Животът на световноизвестния през днешния ден тръст стартира по време на Първата международна война. Тогава се реализира обединяването на две компании - Rapp Motorenwerke и Gustav Otto Flugmaschinenfabrik.

През 1917 година новообразуваната компания получава името Bayerische Motorenwerke, което значи Баварски моторен цех. За по-кратко е признато названието BMW, което се употребява и през днешния ден.



В първите години от съществуването си компанията се занимава единствено с производството на самолетни елементи. Малко след Войната на Германия е неразрешено да създава оръжия, естествено и военни самолети.

Тогава управлението на баварската компания взема решение да стартира произвеждане на стационарни мотори, както и на мотори за камиони. През 1928 година BMW закупува лиценза за дребен двуместен автомобил от компанията Dixi.



Така стартира производството на коли във компанията. След този модел компанията продава най-вече по-скъпи и първокласни коли и последователно се трансформира в пример за премиум возила.

Това е по този начин и до ден-днешен, а единствените директни съперници, които действително могат да си съперничат с баварците също са германци - Audi и Mercedes. Японски и американски компании се пробват да се намесят, само че все още - недотам сполучливо.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР