Животът на котките понякога пробужда благородна завист у техните стопани.

...
Животът на котките понякога пробужда благородна завист у техните стопани.
Коментари Харесай

Най-тихите и мързеливи породи котки

Животът на котките от време на време пробужда благородна злоба у техните стопани. Тези пухкави топчици живеят като същински благородници. Хапват специфична храна, гушкат се в меки завивки и прекарват деня си в игри и занимания.

И до момента в който някои котета обичат придвижването, то други пестят силата си. Те са обичат да си поспиват и денят им минава в сладка сънливост. Така че наличието им вкъщи остава съвсем незабележимо. Нека забележим кои са най-тихите и мързеливи котки.

Бирманска котка

Тя е спокойна, отзивчива котка. Това не е безусловно котка за скута, само че обича да контактува с хора. Ето за какво Свещената бирма не обича да е сама по през целия ден.

Британска късокосместа котка

Британската късокосместа е спокойна, търпелива и нежна. Те обичат да прекарват времето си сами - за предпочитане да спят. Когато е в компания, английският късокосмест котак избира да лежи до вас, в сравнение с в скута ви, само че той обича да бъде глезен.

Шартрьо

Това е отзивчив и елементарен за развъждане другар. Тази писана може да бъде доста привързана, което се демонстрира в следването ви от стая в стая. И въпреки всичко е мързелива и тиха котка.

 Руска синя котка

Руска синя котка

Тази тиха котка обича да седи в ъгъла, с цел да следи всичко и всички. Тази котка може да бъде малко срамежлива и се нуждае от рутина. Ако имате многолюден фамилен живот вкъщи и хората постоянно идват, тогава това може да не е идеалната среда за съветско синьо.

Хималайска котка

Тази писана е спокоен и другар на всички. За разлика от множеството мързеливи породи котки в този лист, тази котка обича да спи в скута ви. Хималайците би трябвало да се разресват постоянно, с цел да не се заплитат козината им.

Персийска котка

Персийската котка, известна още като перийска, нормално обича да спи по доста. Те могат да бъдат малко недружелюбни към други животни или деца. Но множеството персийци са другарски настроени, както и мързеливи.

Регдол

Те са сладки и спокойни и обичат да се гушкат в прегръдките на обичаните си хора. Те са страхотни с деца и други домашни любимци. И са доста интелигентни и се нуждаят от доста внимание.

Скотиш фолд

Тези котки се приспособяват елементарно към хората и околната среда. Със скотиш фолд ще би трябвало постоянно да посещавате ветеринаря поради характерните уши на котето.

 Бритиш фолд

Съвети при развъждане на мързеливи котки

Съществува общ риск за всички мързеливи котки: наднормено тегло. Наднорменото тегло може да докара до здравословни проблеми както при кучета, по този начин и при котки. Например котка с наднормено тегло е четири пъти по-склонна да развие проблеми с пикочните пътища. Важно е всяка котка да получава задоволително придвижване и здравословна храна, само че изключително за мързеливите породи котки. Имате ли мързелива котка, която не се движи доста? След това обърнете в допълнение внимание на тежестта му. Използвайте (интерактивни) играчки, тунели и стълбове за надраскване, с цел да привлечете домашния си тигър в деяние.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР