Животът на бързи обороти не е отменен, но хората започват

...
Животът на бързи обороти не е отменен, но хората започват
Коментари Харесай

По-бавно!

Животът на бързи обороти не е анулиран, само че хората стартират от ден на ден да ценят по-спокойния темп и опциите да изживяваш и да се наслаждаваш на моментите. Това излиза наяве от нов разбор на статистиката за гледанията на видеоклипове в YouTube. Бързо възходящата наклонност на интереса към " Забави темпото " беше подчертана от Роя Зейтун, началник на отдел „ Култура и трендове “, Гугъл EMEA, и Никълъс Шмид, началник на проучванията на YouTube за световните трендове.

Днес можем решително да обявим началото на нова епоха на „ муден живот “, споделят те. Пандемията докара и до фрапантна смяна на темпото на заобикалящия ни свят: хората започнаха да употребяват по друг метод свободното време, което преди този момент използваха за птувания и срещи. Всичко това няма по какъв начин да не повлияе на културата на ползване и навиците на потребителите: забавянето се дължи и на минимализма и отхвърлянето на ненужни неща. Според вътрешните данни на YouTube (2020 г.) през последната година се следи бързо повишаване на интереса към видеоклипове на тематика slow living: спрямо 2019 година броят гледания на видеоклипове с тези основни думи нараства 4 пъти. Хората откриха, че имат време за увлечения и занимания, които са отлагали.

Видеоклиповете, отдадени на концепцията slow living  нормално имат редица повтарящи се характерности: те са дълги, с успокояваща, мелодична фонова музика. Действията в тях се случват постепенно, което ги прави медитативни - те са доста приятни за гледане. Философията на бавния живот включва обсъждане и осъзнатост и тези видеоклипове го отразяват в цялостна степен: всички те са наситени с внимание към детайлите. Например видеоклип за бавния живот в Англия по време на блокиране чудесно улавя тази наклонност.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР