Животът на българите е точно 50% от този на французите,

...
Животът на българите е точно 50% от този на французите,
Коментари Харесай

Стандартът ни на живот 50% от този на французите

Животът на българите е тъкмо 50% от този на французите, излиза наяве от данните на европейската статистическа работа Евростат. Това значи, че действителният ни витален стандарт е на половина от този на французите, като тук влизат освен покупките на храни и облекла, само че и на артикули за дома, коли, визити на театри и заведения за хранене, лятна отпуска и така нататък Действителното самостоятелно ползване (ДИП) е мярка за материалното богатство на семействата, показват от Евростат. Най-бедната страна в Европейски Съюз е България, като тук действителното самостоятелно ползване на глава от популацията е 54% от междинната стойност за Европейски Съюз. Най-добре живеят в Люксембург, където ДИП е 132% от междинното за Европейски Съюз.

Действителното ползване във Франция е 108% от междинното в Европейски Съюз, което значи, че там живеят тъкмо два пъти по-добре в материално отношение, в сравнение с ние. Минималната заплата във Франция е 1500 евро. У нас минималната заплата се възнамерява да бъде увеличена от началото на идната година от 510 лева на 560 лева

Любопитно е, че обстановката в България през последните години не се трансформира значително. През 2015 година действителното ни ползване е било 53% от междинното за Европейски Съюз, а през 2017 година е повишено до 54%. За същия интервал потреблението на хората в Румъния е повишено от 58% на 68% от междинното равнище за Европейски Съюз, което е покачване с 10 пункта. Така Румъния се изравнява по витален стандарт с Латвия. Много положителни резултати в развиването си демонстрират и Литва и Чехия, където самостоятелното ползване е повишено за същия интервал надлежно от 83% на 88% и от 78% на 83%. На последващо място по бързо догонване на виталния стандарт в Европейски Съюз се подрежда Хърватия, която към този момент настигна Унгария по ползване на жителите. По-бързо от нас догонват богатите страни в Европа и Полша, Естония и Латвия.

В няколко страни за интервала 2015-2017 година виталният стандарт се отдалечава от междинния за Европейски Съюз като най-сериозен е казусът в Гърция, където потреблението се намалява от 79% на 76% от междинното равнище на Европейски Съюз. Малко се утежнява и обстановката в Унгария и Малта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР