Животът на 45-ото Народно събрание се очертава като най-краткият в

...
Животът на 45-ото Народно събрание се очертава като най-краткият в
Коментари Харесай

Двама бивши председатели на НС за краткия живот на 45-ия парламент

Животът на 45-ото Народно заседание се обрисува като най-краткият в най-новата история на България. Следващата седмица Народното събрание ще бъде разхлабен от президента Румен Радев, защото нито една от партиите, получили мандат, не сформира държавно управление.

„ Краткият живот на този парламент несъмнено демонстрира спешни политически натрупвания – рецесия на представителност, рецесия на доверие в ръководството “, разяснява ръководителят на 42-рото национално заседание Михаил Миков от Българска социалистическа партия.

Според него казусът е в размиването на ляво и дясно и фактът, че сред обединенията вдясно има яростна конкуренция за властта.

„ Всички тези режисьори, тези кукловоди, които вадят нови и нови политически планове, би трябвало да са наясно, че това може да се задълбочи. Особено при опцията за мажоритарни избори “, счита Миков.

На въпроса кои са кукловодите той отговори, че са от едрия бизнес и външни фактори, само че отхвърли да влезе в конкретика.

Главчев разкритикува партиите, които след ГЕРБ имаха опция да сформират държавно управление, и не го направиха, поради което се стигна до предварителни избори.

„ Минимум 110 млн. лева са едни нови избори – това са добавката за един месец на пенсионерите Вярно, че демокрацията е скъпа наслаждение, само че въпреки всичко “, разяснява депутатът от ГЕРБ.

Относно абсурда „ Илчовски “ Миков предложи първо данъчните да ревизират от кое място са тези пари, които предприемачът Светослав Илчовски твърди, че е давал за рушвети.

Според Главчев, в случай че става въпрос за корпуция, с това би трябвало да се заемат способените органи.

И двамата бяха единомислещи, че след идните на 11 юли предварителни парламентарни избори обстановката ще е горе-доле същата като сега.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР