Живко Тодоров (вляво), акаунт в Enveavor България, Александър Лефтеров (в

...
Живко Тодоров (вляво), акаунт в Enveavor България, Александър Лефтеров (в
Коментари Харесай

Български предприемач стана част от международната мрежа на Endeavor

Живко Тодоров (вляво), акаунт в " Enveavor България ", Александър Лефтеров (в средата), създател на Tiger Technology и изпълнителният шеф на " Endeavor България " Момчил Василев

[Endeavor] Още по тематиката
Пет започващи компании стигнаха до финала на " Elevator Lab България "

Една от тях ще се състезава на световната финтех конкуренция
28 юни 2018
Саморегулиращи се диоптрични очила в помощ на небогати общности

Очилата на белгийската Adaptive eyeworks костват 7 евро и отстраняват потребността от доктор за нагласянето им
21 юни 2018
Започва третата бизнес стратегия на EY за дами бизнесмени

Инициативата е с дълготрайност една година, а крайният период за записване е 31 юли
20 юни 2018 Основателят на софтуерната компания Tiger Technology Александър Лефтеров стана част от интернационалната мрежа за бизнесмени Endeavor. Той е 21-ият български член на организацията и беше определен на 80-я по ред селекционен панел, който се организира в Милано.

Серийният бизнесмен

Александър Лефтеров е бизнесмен с богат бизнес опит зад тила си. През годините той е развил две сполучливи софтуерни стартъпа, които продава на интернационалните компании, а последния си бизнес стартира преди повече от 12 години дружно с неговия сътрудник Робърт Кеске. Тогава те следят проблем при медийните компании, които мъчно съхраняват и ръководят огромното си количество наличие и файлове. Така основават компанията Tiger Technology, която предлага високо производителни софтуерни и хардуерни решения, които с изключение на в медийния отрасъл могат да се употребяват и от IT бранша. Сред клиентите на компанията са Financial Times, Kodak и NBC Universal.

Последната разработка на екипа, наречена Tiger Bridge, прави допустимо бързият достъп на файлове в облака, които нямат копие на местен сървър, като по този метод усъвършенства съхранението на данни. Продуктът е употребява от компании като Microsoft, IBM, HP и други

Като част от Endeavor Александър Лефтеров ще има достъп до мрежата от контакти, партньорства и стратегии на организацията, които могат да оказват помощ както в привличането на нови клиенти, по този начин и в набирането на финансиране. " Участието в такава организация ти дава достъп до персони, до които по принцип доста мъчно може да стигнеш, а когато се опитваш да правиш световен артикул като нас, това е основополагащо ", разяснява за медиите Лефтеров.

Критериите за банкет

За да станат част от Endeavor, фирмите минават през дълъг развой на асортимент. Изпълнителният шеф на " Endeavor България " - Момчил Василев, разяснява пред " Капитал ", че критериите за утвърждение във връзка с компанията са бизнесът да има капацитет да излезе на един или повече пазари и да може да се мащабира посредством ресурсите на организацията. " Много значим фактор е и личността на бизнесмена - търсим бизнесмени с упоритост да порастват и да се развиват, такива, които са подготвени да се учат и да одобряват противоположна връзка от менторите и бизнесмените в мрежата и най-важното - да са с настройка да оказва помощ за развиването на локалната си бизнес екосистема и да споделя опит и познание с други бизнесмени ", добавя той пред " Капитал ".

На 80-я селекционен панел на Endeavor в Милано Александър Лефтеров беше единственият български бизнесмен, а в комисията, която го е оценявала, влизаха Оскар Салазар, един от създателите на Uber, и Диего Пиачентини, сега комисар по дигитализацията на Италия и една от основните фигури след Джеф Безос в Amazon. Момчил Василев споделя, че те са били впечатлени от техническата експертиза на Лефтеров и от обстоятелството, че бизнесът му взема решение същински проблем на актуалните компании по доста прогресивен в софтуерно отношение метод. Българските членове на Endeavor

- Райчо Райчев - създател и изпълнителен шеф на EnduroSat, която проектира и създава наносателити.
- Владимир Давчев - основател и мажоритарен притежател на HelloHungry, най-голямата компания за онлайн доставка на храна в България и Румъния, сплотяваща марките BG Menu и " Фабо " (Lakom.bg) в България и Oliviera в Румъния.
- Зорница Чyгреева - изпълнителен шеф на HelloHungry. Тя е първата българка, определена в световната мрежа от бизнесмени на Endeavor.
- Пресиян Каракостов - създател на PubGalaxy (Titan Gate), която предлага композиция от консултантски услуги и продуктова платформа за усъвършенстване на приходите от реклами за премиум издатели.
- Виктор Викторов и Васил Георгиев - основатели на онлайн магазина за дрехи, обувки и спортна екипировка MyMall, разрастващ активност в България, Гърция и Румъния.
- Петър Митев - съосновател на Chaos Group, която завоюва софтуерен " Оскар " за софтуерния си артикул V-Ray, употребен всеобщо в огромните холивудски продукции.
- Любомир Янчев - съосновател на MClimate, който стана най-младият бизнесмен в Endeavor и който дружно със своя сътрудник Цани Събев внедри на международния пазар ycтpoйcтвoтo Melissa зa диcтaнциoннo yпpaвлeниe нa климaтици.
- Юлиан Софрониев от Biodit, която създава биометрични технологии за системи за сигурност и надзор на достъп.
- Венелин Димитров от SoftGroup - компания с цялостно специализационно софтуерно и хардуерно решение за фармацевтични компании и подизпълнители.
- Симеон Луков и Николай Недев - съоснователи на софтуерната Browswave, която предлага новаторски софтуерен артикул за производители и търговци на потребителска електроника и бързооборотни артикули.
- Игор Левин - създател на българската " Електросфера " (известна с марката Antelope Audio), която е водеща в цифровите аудиотехнологии в световен мащаб. Продуктите на българската компания се употребяват от огромни имена на международната музикална сцена от ранга на Андреа Бочели и Риана.
- Татяна Миткова и Алексанър Сумин - двама от съоснователите на платформата за компенсации при закъснели полети ClaimCompass,
- Сабина Гьошева, Валентина Безуханова и Деница Бумбарова - създателки на марката за дамски обувки by FAR.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР