Живеем в свят, в който нашето щастие и радост се

...
Живеем в свят, в който нашето щастие и радост се
Коментари Харесай

Защо котката ми мяука, когато я вдигна

Живеем в свят, в който нашето благополучие и наслада се въртят към домашните ни любимци. След часовете работа в офиса, мисълта да се върнете вкъщи при котката дава сили. Обаче когато я вземаме на ръце, нашата домашна питомка мяука, за какво е по този начин?

Причините котката да мяука при повдигане са, че, или по този начин показва възприятието, че е изпитвала неналичието на стопаните си денем, или тъй като някъде я боли и изпитва дискомфорт от допира.

Котките имат висок предел на устойчивост на болежка. Леките болки са нещо, на което писаната не обръща никакво внимание. Ако обаче котката мяука доста, когато е взета на ръце, това се дължи на сериозен проблем. Често положението може да бъде съпроводено със съскане и ръмжене.

Опитът да се измъкне от ръцете на индивида е подбуден от желанието да се отърве от болката. В това положение тя може да одраска или даже ухапе индивида.

Понякога когато бъде вдигната, котката мърка. Тя го прави, с цел да притегли вниманието на стопанина върху себе си, а също и когато е въодушевена или радостна. Тя издава някакъв тон или звук, когато я вземат на ръце, тъй като по този начин комуникира с хората.

Със звуци тя уведомява хората от фамилията за света, в който живее. Така тя желае да приобщи хората към живота си и това е метод да бъде опознат домашния питомец.

Добре е да обърнете внимание на котешкото бръщолевене, да се оставите да ви заведе на разходка, където ще се обясни смисъла на всеки тон, който котето издава.

Мяукане

Обикновено по-възрастните котки мяукат заради безпокойствие. Краткото мяукане е при апетит или самотност. Младата котка мяука най-често, тъй като търси внимание.

Мъркане

Това е прелестен тон, който писаните издават, когато са удовлетворени. Когато бъдат галени също издават този успокоителен тон. По-рядко мъркат, когато са разчувствани от нещо, само че тогава ушите им са ориентирани обратно и това е разликата, която се регистрира.

 Котките не обичат да бъдат вдигани

Кряскане

Когато котката мощно извика, това е сигнал за дискомфорт, териториални терзания или проблем с чифтосването.

Тя може да вие и когато мощно не харесва нещо. Може също да комуникира по този начин с други котки.

Ако става въпрос за нов домакински любим, това мяукане е израз на възприятието за неволя. Новият домакински любим е комплициран от непривичната и непозната среда и има потребност от време, с цел да свикне.

За да престане мяукането, котето се нуждае от дом, в който усеща сигурност.

Те не обичат да бъдат вземани на ръце, тъй като одобряват това деяние като пренебрежение, тъй като са доста независими животни и желаят да следват своя ход. В ръцете на индивида те се усещат като в капан и се опасяват, че независимостта им може да бъде отнета. Така че най-добре да не я вдигате и да изчакате тя сама да пристигна при вас.

Възможно е котка, която е била осиновена като огромна от улицата да има неприятни мемоари от прекарвания, свързани с държането на ръце и по тази причина не разрешава да попадне повече в такава обстановка.

Просто индивидът би трябвало да свикне, че мъркащите пухчовци са необикновени животни, самостоятелни и с непредсказуем темперамент, добре е той да бъде почитан.

Вече знаете за какво котката мяука, която я вдигнете. Разберете повече за езика на котките!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР