Живеем в паралелни светове- така се оказа след днешния брифинг

...
Живеем в паралелни светове- така се оказа след днешния брифинг
Коментари Харесай

Фирмата, прибрала 20 млн. лева за транспортния проект в Пловдив, не знаела, че той не работи

Живеем в паралелни светове- по този начин се оказа след днешния брифинг в община Пловдив, последвал срещата с представители на испанската компания ИНДРА, реализатор на Транспортния план. Само че наличието на високопоставените испански ръководители се оказа невъзможна, тъй като политика на компанията било да не се взе участие в конференции . Така че на въпросите на медиите отговаряха кметът Здравко Димитров, новият зам.кмет по превоза Тодор Толев и някогашният началник на Транспортния план инж. Борислав Кръстев. Точно той е подписал през декември 2015 година протокола, с който планът се завършва и се заплащат едни 20 млн лева на испанците, без да има забележки за свършената работа. Тъй като, обаче, рамката на гаранцията е до края на 2020, новата кметска администрация прави обезверени опити да поправи ситуацията.
Проваленият транспортен план , по този начин е известно начинанието, което имаше за цел да преобрази и модернизира напълно градския превоз в Пловдив с начална дата 10 февруари 2016 година. По спирките бяха сложени 90 устройства , които на доктрина трябваше да оферират 16 типа услуги- билети, карти, зареждане на карти и т.н . Всяко едно работи на ток, тъй че по обясними аргументи на доста места се наложи да се трансформира и част от инфраструктурата. В рейсовете бяха сложени устройства за издаване на билети, а кондукторите трябваше да останат в историята. 
Оказа се, че на днешната среща испанските ръководители на компанията " Индра " надали не за пръв път чуват, че системата им въобще не е проработила . Имало някакви сигнали, само че доста се бавели, съобщи ръководителят на плана инж. Борислав Кръстев, който няколко пъти удостовери, че е подготвен да понесе отговорността за свършеното, въпреки и без да посочи по какъв начин тъкмо. Впрочем в последните месеци на предходния кметски мандат той бе изместен от началник на Транспортния план в началник на новия план за Водния цикъл...

Според инж. Кръстев, имало дребни проблеми в електронното таксуване на Градския превоз, които щели да се отстранят, само че по кое време, не е тъкмо. Впрочем в изтеклите четири години тази система по този начин и не проработи, а измежду аргументите за това имаше какви ли не аргументи- от срив на тока, довел до увреждане на софтуера, до протест на водачите от градския превоз. Щеше да е смешно, само че е тъпо, че данъкоплатците в Пловдив дадоха едни 20 млн лева за нещо, което не проработи . А днес инж. Кръстев даже добави, че планът е бил награден от Европейската комисия. Това приказва само в интерес на налудничавото изказване, че пловдивчани и хората, които ги ръководят, живеят в паралелни светове. 
Тепърва ще се пращат отчети на компания " Индра ", занапред ще се поправят вредите, а на този стадий цели четири години пловдивчани слушат само по какъв начин еди какво си не може да стане...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР