Живеем в епоха, в която следваме максимата, че колкото повече,

...
Живеем в епоха, в която следваме максимата, че колкото повече,
Коментари Харесай

Защо да не използваме твърде много перилен препарат

Живеем в ера, в която следваме максимата, че " колкото повече, толкоз по-добре " - повече храна, повече питиета, повече облекла, повече пари и така нататък Дори и с най-простите неща в живота, като прането на облеклата, естествено е да се заключи, че повече е по-добре. Но повече перилен препарат не значи безусловно по-чисти облекла.

Макар да наподобява разумно, съгласно разнообразни специалисти по прането в действителност е тъкмо противоположното.

Използването на прекомерно доста перилен препарат от една страна може да сътвори повече проблеми, в това число петна върху облеклата, неприятна миризма , оставена в пералната машина от неизплакнати останки и така нататък

От друга страна се стига и до увеличено изхабяване на помпата и моторът на пералната , породено от пяната, която работи като спирачка. Това основава и нужда от по-голяма сила за измиване на облеклата, тъй като машината автоматизирано прибавя спомагателни изплаквания и паузи, с цел да отстрани непотребната пяна.
 Снимка 413396

С толкоз доста проблеми, които са евентуално породени от прекалено доста препарат, по какъв начин тогава да се уверим, че не прекаляваме? Според Reader`s Digest първо би трябвало да разберем трите фактора, които дефинират успеваемостта на почистването в прането, а точно топлинна сила (температура на водата), механична сила (разбъркването) и химическа сила (осигурена от перилния препарат и добавките за пране).

Задължително би трябвало да проверим и инструкциите на бутилката или кутията на перилния препарат, които нормално демонстрират минималното количество, належащо за междинен товар облекла, изплакващо се във вода с по-ниски равнища на неотстъпчивост . След като знаем минималното количество, можем да прибавим още, в случай че имаме облекла, които са повече от междинния товар, или в случай че имаме по-силно нечисто пране.

Възможно ли е фирмите за перилни препарати да ни споделят да използваме прекалено много перилен препарат? Може би. Ако следваме напътствията на опаковката и към момента намираме големи количества пяна при цикъла на пране, това е добър знак, че употребяваме прекалено много перилен препарат.
 Снимка 413398

Не бива и да изсипваме перилен препарат непосредствено от бутилката в пералната машина без премерване , тъй като по този метод е съвсем несъмнено, че използваме или прекалено много, или прекомерно малко.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР