Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно за

...
Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно за
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Световното първенство в Катар ще бъде незабравимо

Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков приказва извънредно за предаването " Арена спорт ", в което описа малко повече за опцията да прави изявленията с някои от най-големите звезди на международния футбол, като показа и упованията си за Световното състезание в Катар в края на годината.

Бившият футболист на ЦСКА и Барселона разказа работата си през последните 10 години като занимание и разкри, че това което му разрешава да прави изявленията с футболисти от ранга на Лионел Меси и Роберт Левандовски е взаимното почитание, което има посред им.

" Когато си виновен и знаеш, че работата би трябвало да се свърши, постоянно би трябвало да си квалифициран. Така беше и по времето, когато бях футболист, по този начин съм и в този момент. Всичко ми е квалифицирано ден по ден, час по час. Така се работи по-лесно, не се уморяваш и имаш хъс за работа. За мен това, което върша последните 10 години е занимание. Всички тези изявленията са с помощта на взаимното почитание сред мен и футболистите. Играли сме и сме създали имена. Много пъти съм казвал, че другарството не се купува. Ние с Ромарио сме играли дружно 93/94-та година, само че продължаваме да се чуваме. С Бебето сме играли един против различен на терена, само че другарството остава. Видях се в този момент и с двамата. Контактите са значими. Когато единият звънне, е доста значимо телефонът да е разполагаем ", съобщи Стоичков.

Носителят на " Златната топка " за 1994 година разяснява и протичащото се към Меси и дали има късмет аржентинецът още веднъж да облече екипа на Барселона.

" Няма по какъв начин да се завърне в случай, че си потегли по подобен метод. Концентриран е оптимално върху Шампионската лига с ПСЖ. Много по-спокоен е през тази година, доста по-уверен. Вижда се, че дружно с Неймар и Мбапе играта напред е нещо ужасно. Готви се с Аржентина за Световното състезание, където аз счита, че те са един от любимците. Отборът е доста по-динамичен, по-агресивен. Не зависят единствено от Меси. Мисля, че треньорът им работи доста добре и всеки дава най-хубавото от себе си. И аз ще бъда в Катар. Ще се заселя там 40 дни ", показа именития футболист на Барса.

Голмайсторът от Мондиала в Съединени американски щати през 1994 година показа и кои са съгласно него любимците за шампионата в Катар, което ще се организира в края на годината.

" Ще бъде друго състезание, тъй като футболистите към този момент са почнали сезона и внезапно ще спрат, с цел да играят на международното. За професионалиста обаче това няма значение. Ако искаш да си първенец, би трябвало да спечелиш седем мача. Да спечелиш седем мач поред обаче е доста мъчно. Франция има страховит тим, Англия също. Испания, за която никой не приказва разполага с неповторим треньор и неповторими футболисти. За мен изненадите могат да дойдат от Белгия и Дания. На белгийците това ще им бъде последният късмет. Хърватия и Сърбия чакам също да се показват почтено ", съобщи " Камата ".

Относно протичащото се в българския футбол Христо Стоичков разяснява сбито: " Аз още преди 15 години споделих какво ще се случи с българския футбол. Не искам да приказвам за тях, тъй като не съм ежедневно покрай българския футбол ".

Легендарният футболист приказва и по тази причина кои съгласно него ще бъдат звездите на Мондиала в Катар и добави, че чака това състезание да бъде незабравимо.

" Искам да видя на това Световно състезание какво ще направи Мбапе. На предното състезание сподели какво може и на 20 години стана международен първенец. Ще има изненади сигурно. Има доста млади футболисти, които на национално равнище към момента не са толкоз известни като Педри и Габи. Германия също разполага със страхотни млади футболисти. Мисля че това Световно състезание ще бъде незабравимо. В Катар ще сме като на Олимпиада, тъй като най-далечният стадион е единствено на 30 минути път ", сподели Стоичков.

Накрая Христо Стоичков разкри и какво му следва на него в персонален проект, като шеговито показа, че го чакат няколко " второстепенни изявленията ".

" Заминавам за Маями, където ми предстоят второстепенни изявленията с Бекенбауер, Платини и Мбапе. Да ги свърша до края на тази година ", приключи именитият №8.

Автор: Радостин Любомиров

Цялото изявление с Христо Стоичков гледайте във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР