Жителите на западните и северните части на София по-чести ползватели

...
Жителите на западните и северните части на София по-чести ползватели
Коментари Харесай

Столичани от западните и северните части на София са по-често на социални помощи

Жителите на западните и северните елементи на София по-чести ползватели на обществени помощи , написа " 24 часа ", базирайки се на разбор на общинското дружество " Софияплан " за здравната, просветителната, обществената и културната инфраструктура в столицата.

Това са кварталите " Филиповци ", " Горубляне ", " Сеславци ", " Ботунец ", " Факултета ", " Орландовци ", " Малашевци ", " Надежда ", " Хаджи Димитър ", " Западен парк ", " Захарна фабрика " и " Кремиковци ".

Данните са част от поредицата от разбори на настоящото положение и трендовете в развиването на Столичната община. Те са първият стадий от подготовката на стратегия за София - новият проект за интегрирано развиване на столицата за 2021 -2027 година

Нуждата от обществено подкрепяне е обвързвана най-много с последствията от застаряващото население на столицата . Демографската обстановка допуска планирането на повече обществени услуги, ориентирани към възрастното население, пенсионерите и самотно живеещите остарели хора.

Друг фактор, който в бъдеще ще въздейства от ден на ден върху потребността от обществено подкрепяне е увеличаващият се брой възпитаници, които отпадат от просветителната система .

Възможно е това да докара до по-трудно осъществяване на тези младежи на пазара на труда и надлежно потребност от обществена поддръжка за тях, предвиждат от " Софияплан ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР