Жителите на Венеция отхвърлиха възможността за автономно местно управление за

...
Жителите на Венеция отхвърлиха възможността за автономно местно управление за
Коментари Харесай

Ниската избирателна активност реши референдума във Венеция

Жителите на Венеция отхвърлиха опцията за самостоятелно локално ръководство за пети път през последните 40 година Реши го ниската изборна интензивност на референдума в неделя (1 декември) - единствено 21% гласоподаваха. Мнозинството поддържа Венеция да се отдели от индустриалната област Местре, само че вотът остава недействителен, тъй като не беше преминат прага от изискваните 50%, написа " The Guardian ".
 
Преди референдума се организира развълнуван спор след опустошителните наводнения през ноември. Поддръжниците на отделянето предвидиха по-висока интензивност на референдума. Очаквахме доста по-добър резултат, разяснява резултатите Марко Гаспаринети, който управлява активистката група Gruppo 25 Aprile.
Тези, които агитираха за автономност, се заканват да апелират вота с претекста, че кворумът е нелегитимен, защото референдумът е с съвещателен темперамент.
Наводненията изсветлиха още повече проблемите на Венеция и сепаратистите имат вяра, че ще се оправят по-добре с проблемите, в случай че сами държат контрола.
Кметът на Венеция Луиджи Бруняро беше упрекнат в бойкот на вота, тъй като призоваваше хората да се въздържат и да не гласоподават на референдума.
Никола Пеликани, парламентарист от лявоцентристката Демократическа партия, цийто център е в Местре, също се опълчи на референдума. Той сподели пред " The Guardian ": " Резултатът сподели, че референдумът е анахроничен. Има доста неприятни усеща в историческия център към кмета, само че не можем да разделим града поради това. Сега би трябвало да се съсредоточим върху изборите за кмет през май и да работим за построяването на мощна опция. "
Едно от най-големите терзания за управниците е, че популацията на Венеция продължава да понижава - от 175 000 души в годините след Втората международна война до 55 000 души през днешния ден. Много хора са напуснали поради всеобщия туризъм и повишението на равнището на водата, което постоянно води до наводнения.
До 1926г. Венеция ръководи сама административно 11-те обитаеми острова, които са в рамките й. Бенито Мусолини обаче ги сплотява с индустриалното Местре. Планът е работил релативно добре първоначално.
Последният референдум се организира след несполучливи опити за обособяване през 1989, 1994 и 2003 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР