Жителите на велинградските села Абланица, Магерово и Цветино заявиха готовност

...
Жителите на велинградските села Абланица, Магерово и Цветино заявиха готовност
Коментари Харесай

Протести във Велинградско заради лош път

Жителите на велинградските села Абланица, Магерово и Цветино обявиха подготвеност за митинги. Причината - неналичието на асфалтов път до селата им. Хората упорстват страната да отпусне нужната сума за създаване на обходното трасе на Велинград, с цел да бъде решен и техния проблем.

Заради неприятния път, хората са принудени всекидневно да минават 15- километровия сектор до Велинград за повече от час. Те са безапелационни, че стартират ефикасни митинги в случай че страната не позволи техния проблем.
Салих Трончев: Единствената информация, която имаме, е че пътя от общински става републикански. Готови сме и на съответни дейности. Ще спрем пътят в посока Доспат, ще спрем и локалната мотриса, теснолинейката която пътува, с цел да покажем че ни има и имаме права.
Поддръжката на проблематичния сектор е главно от хора в кметство Абланица, съобщи кметът Гълъбин Мечкарски.
Гълъбин Мечкарски - кмет на кметство Абланица: Пътят сега го поддържаме аз с стратегия на член девети. Правим нещо и като минат 2 камиона с трупи, и като завали и все едно нищо не сме правили.
От общината към този момент са създали план за построяването на околовръстен път на Велинград. Той ще изкара трафика на тежкотоварните
коли от централната част на курорта и ще позволи казуса на селата. Прогнозната стойност на плана възлиза на близо 20 милиона
лв.. И хората са безапелационни, че към този момент чакат съответни дейности, а освен обещания. В противоположен случай стартират митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР