Жителите на Велико Търново масово спират топлата вода, след като

...
Жителите на Велико Търново масово спират топлата вода, след като
Коментари Харесай

Шокови сметки за топла вода във Велико Търново

Жителите на Велико Търново всеобщо стопират топлата вода, откакто в последните си фактури от Топлофикация видяха цена от 25 до 70 лв. на кубик. От „ Топлофикация – Велико Търново” обявиха, че ще излязат с документално мнение пред медиите в идващите дни.

Междувременно опарените клиенти са подали тъжби поради шоковите сметки.

Сред засегнатите са и живущите във входа на Иван Иванов, които са получили едни от най-солените „ честитки” от Топлофикация. Самият Иван предишния месец платил 44 лв. за 4 кубика топла вода. Този месец – с 60 лв. от горната страна: „ И всичко ти идва като гръм от ясно небе. Особено тук в нашия блок, както са пенсионери – самун ли да ядат, вода ли да заплащат?”, пита се пострадалият.

Хората всеобщо се отхвърлят от услугата. Друг клиент от същия вход – Владислава Андреева, дължи 238 лв. за 9 кубика топла вода: „ Моят кубик за ноември е 26,46 лева”, сподели пред БТВ дамата. Миналия цената на кубик била закрепена – малко над 10 лв.. Правилата за ценообразуване обаче били изменени – всеки можел да ги види на уеб страницата на Топлофикация.

„ Аз се колебая, че един възрастен човек има достъп до техния уебсайт. Служители на Топлофикация ми споделиха, че имат клиенти, които са плащали по 70 лв. за кубик”, сподели още Владислава. В други квартали на града пък са платили по остарялата цена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР