Жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели

...
Жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели
Коментари Харесай

Българите са сред европейците с най-много финансови проблеми заради пандемията


Жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-вече финансови проблеми по време на пандемията от ковид, демонстрира ново изследване измежду жителите на Европейския съюз, представено от БГНЕС.

Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали минимум проблеми по време на пандемията, демонстрира изследването на Европейския парламент.

Около 58% от интервюираните в Европейския съюз са декларирали, че са срещнали финансови усложнения по време на епидемията.

Анкета на Европейския парламент, извършена от началото на пандемията до края на април 2020 година, демонстрира, че жителите на Европейски Съюз, които оповестяват за финансови проблеми, се оплакват най-много от загуба на приход (30%), безработица (23%), неспособност да заплащат наем или заеми (14%), а 9% декларират, че имат проблеми с пазаруването на храна за „ обикновено битие “.

Един на всеки 10 европейци, изправени пред финансови проблеми по време на пандемията, декларира, че е потърсил финансова помощ от семейство или другари, а 3% са декларирали, че са изправени пред банкрут.

Цели 69% от интервюираните от Европейския парламент са се застъпили за по-силна роля на Европейски Съюз за разрешаване на пандемичната рецесия, като най-голяма е поддръжката на тази концепция в Португалия и Ирландия, а най-ниска – в Чехия и Швеция.

Шест от 10 респонденти считат, че държавите-членки не са посочили задоволително взаимност по време на пандемията, а 22% споделят, че са напълно недоволни от проявата на взаимност в Европейски Съюз. Италия, Испания и Гърция са най-недоволни, а ирландците, нидерландците и датчаните са най-подкрепящи европейската взаимност.

Трима от четирима респонденти споделят, че са “чували, виждали или чели” за ограниченията, които Европейски Съюз подхваща в отговор на пандемията, а една трета от тях споделят, че знаят какви са ограниченията. Половината (52%) от европейците, осведомени с ограниченията на Европейски Съюз, признават, че не са удовлетворени от направеното досега. Най-недоволни са Италия, Испания и Гърция, следвани от Австрия и България.

Сред 42%, които са удовлетворени от отговора на Европейски Съюз на пандемията, множеството са нидерландци, финландци и датчани, сочи изследването на Европейския парламент.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР