Жителите на софийското село Владая ловят риба в огромна локва

...
Жителите на софийското село Владая ловят риба в огромна локва
Коментари Харесай

"Водното огледало на Владая": Предстои ремонтира главния път в селото

Жителите на софийското село Владая ловят риба в голяма локва на пътя – сигнал за това ни изпратиха фенове.

Владая е част от Столична община, а при започване на селото, навръх основния път има голяма локва, за която Общината нехае още от предишното лято, написа в сигнала.

Снимка: btvnovinite.bg

Местните хора и преминаващите водачи към този момент я назовават " Езерото ", и даже " Водното огледало на Владая ". От любителски клип в интернет се вижда по какъв начин поданици на Владая ловят риба в в него.

Снимка: btvnovinite.bg

" Мястото е в подобен тип от есента на предходната година, когато не е било отводнено. През зимата водата замръзва и това става огромен проблем за водачите, тъй като става ледена пързалка и те мъчно овладяват колите си ", споделя Васил Николов, който е пристигнал за риба рано сутринта.

" Според мен езерото се е зарибило по натурален път, само че други считат, че съзнателно е хвърлена ", добавя той.

" Проблемът пристигна от това, че очевидно е пресечен отводнителя на шахтата, само че от кметството не започнаха ограничения да го решат ", споделя още Васил Николов.

Той означи, че след репортажа по bTV от Общината са се обадили на компания, която да извърши ремонта и до края на седмицата езерото ще бъде отводнено.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината показаха в документално мнение, че ремонтът ще бъде осъществен при първа опция при подобаващи метеорологични условия – през днешния ден или в сряда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР