Жителите на софийското село Лозен, отстоящо на 20 км от

...
Жителите на софийското село Лозен, отстоящо на 20 км от
Коментари Харесай

Жителите на софийско село протестират срещу ферма за мухи

Жителите на софийското село Лозен, отстоящо на 20 км от центъра на София, стачкуваха против активността на компания, която отглежда ларви и мухи, съобщи Българска национална телевизия.

Недоволството е поради информация, че заводът на сдружението ще бъде изместен от Елин Пелин в село Лозен. Производството е обвързвано с развъждането на мухи и техните ларви, от които се извличат протеини, които се употребяват за храна на домашни любимци, в биокозметиката и за биоторове.

Според досегашната процедура на компанията е имало голям брой недоволства в община Елин Пелин поради мощната миризма. Именно това тормози и жителите на село Лозен, които не желаят толкоз близо да бъде построено такова произвеждане.

Представител на компанията изясни, че " сега не мирише ". По думите му към момента няма произвеждане и са взети ограничения да няма миризма. В позиция на компанията, изпратена до Българска национална телевизия, се изяснява, че са спазени всички закони и че няма да има неприятни миризми, а самите мухи ще бъдат хранени с трици.

" На първо място, бихме желали да поясним, че преместването ни от Елин Пелин е подбудено от невъзможността да осигурим съответна инфраструктура, нужна за организирането на модерно произвеждане. Докато ние развивахме нашите индустриални интервенции в Елин Пелин, бяха извършени голям брой инспекции, в това число и такива по сигнали на жители, които откриха цялостно съблюдаване на законите на страната и неналичието на излъчвания отвън площадката на предприятието ", се споделя в позиция на " Насекомо " АД.

Жителите на село Лозен се заканват, че в случай че не бъдат чути ще стачкуват в столицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР