Жителите на селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита излязоха на протест

...
Жителите на селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита излязоха на протест
Коментари Харесай

Хиляди дупки на път с винетка: Жители на три села излязоха на протест

Жителите на селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита излязоха на митинг поради неприятен път. Хилядите дупки до селата вършат сложен достъпът на коли за спешна помощ и даже нужните ежедневни доставки като на самун, да вземем за пример.

По думите им ситуацията е бедствено и би трябвало да се вземат незабавни ограничения. Заплашиха, че в случай че не им се обърне внимание – ще блокират намиращата се наоколо Автомагистрала „ Европа “.
Снимка: btvnovinite.bg
Лошият път е най-кратката връзка сред Сливница и Брезник. При откриването на обновената спортна зала в Сливница преди 7 години, министър председателят Бойко Борисов също го разяснява. Тогава дава обещание рехабилитация на компрометирания сектор.

И до през днешния ден обаче нов асфалт няма. Няма и ремонт. Отсечката сред Сливница и Гълъбовци е най-запазена.

„ Имаше някаква поддръжка, само че в последните три години – тя е нулева. Никой не го е пипал този път. Положението е трагично. Дупка до дупка и няма запълване. Преди 3 години, когато правихме митинг, когато схванаха от кметството, че ще протестираме запълниха дупките с трошляк “, описа Атанас Ловшинов, гражданин на село Гълъбовци.
Снимка: btvnovinite.bg
Междуградски превоз няма. „ Имаше маршрутки, които бяха постоянни. Просто, индивидът си счупи всичките коли и колкото и да беше твърдоглав – най-после се отхвърли, тъй като няма късмет. Не му излизат сметките от ремонта “, добави Ловшинов.

Две села по-надолу преди са имали асфалт. В правата сред Гургулят и Ракита, асфалтът и дупките са засипани с трошляк. Максималната скорост, с която автомобил може да се движи е 15 километра в час. Разстоянието от 8 км сред Гълъбовци и Ракита се взима за 40 минути.
Снимка: btvnovinite.bg
Въпреки че на процедура път няма, отвесната маркировка или тъй наречените знаци са налице и са релативно нови. В центъра на селото са се погрижили дори за пешеходците на половин асфалтираната улица.
Снимка: btvnovinite.bg
Директорът на Областно пътно ръководство – София инж. Румен Сачански изясни, че през 2019 година пътят е включен в програмата за главен ремонт, тогава е стартирала социална поръчка, а изпълнителят е определен преди два месеца. Фирма, която да реализира контрол обаче не е определена.

„ Явно е имало административни пропуски и по тази причина процедурата се е забавила. В АПИ не постъпвало искане за анулация на винетката, в случай че постъпи такова, ще бъде разисквано с управлението и има и подобен вид “, сподели още инж. Сачански и добави, че чака ремонтът на пътя да стартира до края на идващия месец.

Местните обясниха, че за тях е значимо в най-кратки периоди да стартира ремонт и не желаят да слушат повече празни обещания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР