Жителите на Босилеград са разтревожени поради серия самоубийства през последните

...
Жителите на Босилеград са разтревожени поради серия самоубийства през последните
Коментари Харесай

Серия самоубийства в Босилеград потопиха града в траур

Жителите на Босилеград са разтревожени заради серия самоубийства през последните 14 дни, на живота си през тези две седмици посегнаха четирима души, оповестява белградският вестник " Блиц ". Ситуацията е тревожна, защото през последните 100 години не се е случвало за един месец да се самоубият една жена и трима мъже, предава Българска телеграфна агенция.

Тъжен е граничният град, в който живее най-вече българско население, поради самоубийството на 52-годишната Стойна, 70-годишния Радко, 26-годишния Илия и 64-годишния Славчо.

Социална безизходност и изолираността от членовете на фамилията си показва в прощалното си писмо Стойна, която е прекратила живота си с огромна доза медикаменти. Когато схванал, че има израстък в мозъка, някогашният водач на рейс Радко В. от село Рибарче се прострелял в главаа с револвер, с който животните се убиват в кланиците, написа " Блиц ".

Загадка е гибелта на студента по право в Ниш Илия К., който се самоуби с изстрел от револвера на татко си в фамилната им къща в Босилеград на 18 септември. Дори най-възрастните поданици на Босилеград не помнят толкоз всеобщо и тъжно заравяне. По недопечен метод от безнадеждността избяга и служащият Славчо Й. от Босилеград, който наскоро се токсини със солна киселина. Предполага се, че се е самоубил поради тежката болест на жена си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР