Жители на Войводиново направиха подписка срещу съкратения маршрут на автобус

...
Жители на Войводиново направиха подписка срещу съкратения маршрут на автобус
Коментари Харесай

Отразяха рейса до Войводиново, местните ходят пеш до спиркат...

Жители на Войводиново направиха подписка против съкратения маршрут на рейс №15. От месец автобусът към този момент не върви до последна спирка в селото, а единствено до центъра, сигнализира Ирина Златева от селото.

Така половината Войводиново върви пешком към километър и половина, с цел да стигнат до домовете си, описа Ирина. Тя и съселяните й упорстват да се възвърне рейсът до последна спирка като се създадат някои разбърквания в разписанието. 

Защо тъкмо зимата взеха решение да съкратят маршрута, има хора от селото, които в 5 часа потеглят на работа и би трябвало да вървят по 1,5 км, с цел да стигнат от домовете до спирката на центъра, изясняват в селото. Те допълват, че първоначално макар извършващия се ремонт на улицата рейсът е ходил до последна спирка.

Според Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " в Община Пловдив маршрутът на три автобусни линии, измежду които и тази на линия №15 е изменен поради почналите поправки на ул. " Брезовско шосе ".

Съдействие за разрешаване на казуса е търсил и кметът на селото Димитър Тосев. При диалог със зам.-кмета по превоза на община Пловдив Тодор Чонов станало ясно, че цялостният маршрут на линията ще бъде възобновен незабавно след привършване на ремонта на Брезовско шосе.  

" Марица " потърси отговор и от притежателя на компания " Автотранс 2000 " Димитър Чолаков, която обслужва линията до Войводиново. Той изясни, че правата до последна спирка на селото е скъсен, с цел да съумяват с графика. Причината е, че по време на ремонта рейс 15 минава през обходен път, който е много продължен и това ги забавя доста във времето. За да влязат в разписанието, се наложило да съкратят маршрута и рейсовете да вървят единствено до центъра на селото. Но това ще бъде краткотрайно. В момента, в който придвижването по " Брезовско шосе " бъде пуснато, автобус №15 ще тръгне по остарелия си маршрут, изясни Димитър Чолаков. Според него няма как  препоръчаното от локалните - автобусът да върви до последна спирка като се създадат промени в разписанието, да се случи. Причината е, че са свързани с градските линии и би трябвало да се преработи целият маршрут.

    
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР