Жители на софийското село Волуяк протестираха срещу липсата на канализация

...
Жители на софийското село Волуяк протестираха срещу липсата на канализация
Коментари Харесай

Жители на Волуяк протестираха заради липса на канализация и водопровод

Жители на софийското село Волуяк стачкуваха против неналичието на канализация и тръбопровод. Те настояха Столичната община да откри решение на казуса, заяви БНР.

Протестиращите се събраха на площада до ЖП гарата в селото и желаеха общината да се погрижи за тях и да им обезпечи естествен живот. Селото няма канализация и тръбопровод, инфраструктурата не е добра, няма и комфортен градски превоз, обявиха протестиращите.

По думите им няма вода за хората, газят в тиня и рейсове не идват.

Към недоволните поданици на Волуяк се причисли ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, който предложения протестиращите в общината.

" Поканих част от протестиращите да си създадат внушителен комитет от трима-четирима души, ще проведем среща идната седмица с изпълнителния шеф на " Софийска вода " и ще се търси вид или от " Софийска вода " да бъдат финансирани, или опция в идващите интервали ", изясни Паргов.

Според него митингът им е обективен.

" В ХХI век естествените условия на живот значат да има осветяване, асфалтирани улици, канал, вода и ред, акцентира той пред протестиращите.

Калоян Паргов разиска с протестиращите от Волуяк и проблемите в превоза на територията на регион " Връбница ".

Хората са недоволни от интервала на придвижване на превоза, по тази причина поканил техни представители да участват на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР