Жители на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претовариха

...
Жители на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претовариха
Коментари Харесай

Жителите на Пекин опразниха магазините

Жители на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претрупаха приложенията за доставки, откакто градската администрация подреди да бъде ускорено построяването на центрове за карантиниране за коронавирус и полеви лечебни заведения, съобщи Асошиейтед прес.
Несигурност и непотвърдени клюки за локдаун в някои от кварталите на Пекин провокираха търсене на храна и други артикули, каквото не е имало от месеци. Дневните случаи на COVID-19 в страната доближиха рекордни нива, като през днешния ден беше обявено за 32 695 случая. От тях 1860 са в Пекин, множеството - безсимптомни.
Импровизираните карантинни центрове и полеви лечебни заведения, небрежно устроени във физкултурни салони, изложбени центрове и други огромни закрити места, станаха печално известни с неприятните условия за живот и дефицита на храна.
Повечето от жителите на града към този момент бяха посъветвани да не напущат комплексите, в които живеят, като към някои от тях към този момент се издигат заграждения. На входовете чиновници, облечени в бели защитни костюми стопират неупълномощени лица и карат жителите да сканират здравните приложения на телефоните си, с цел да получат достъп.
Някои от приложенията за доставки на хранителни артикули в Пекин бяха претрупани. Увеличаването на търсенето в композиция с дефицит на чиновници значи, че някои клиенти на известната онлайн услуга не са успявали да си резервират доставки на артикули в границите на деня.
Някои китайски консуматори на онлайн приложенията настояват, че дефицитът на чиновници се дължи на това, че някои от доставчиците живеят в комплекси, сложени под локдаун. АП отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация от самостоятелни източници.
Междувременно управляващите в град Нанцзин оповестиха, че в града от на следващия ден ще се прави всеобщо тестване за COVID-19 в продължение на пет поредни дни, съобщи Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР