Жители на Камено ще протестират пред Регионалната екоинспекция в Бургас.

...
Жители на Камено ще протестират пред Регионалната екоинспекция в Бургас.
Коментари Харесай

Жители на Камено ще протестират срещу изграждането на крематориум

Жители на Камено ще стачкуват пред Регионалната екоинспекция в Бургас. С митинга те още веднъж желаят да припомнят за неодобрението си към плана за строителството на крематориум край града. Междувременно от 10.30ч. в екоинспекцията ще стартира съвещание на Висшия експертен екологичен съвет, който би трябвало да излезе със позитивно или негативно мнение за плана. 

4 години не престават митингите на жителите на Камено и Българово против строителството на крематориум в региона. 3 провалени публични разисквания поради протест на локалните хора имаше по плана. 

" Ние не желаеме технология. Ние сме срещу този капиталов план, тъй като той унищожава града ни. Той има психически удар против популацията. "

Протестите не могат да спрат плана, безапелационен е вложителят Кристиян Киров:

" Проектът ни би трябвало да се гледа само дали е закономерен, дали документите ни и инсталацията ни дава отговор на нормите и всичко друго. Ако те дават отговор - няма " желаеме " - " не желаеме ". "

Проектът за строителството на крематориум е на стойност 8 млн. лв.. Днес би трябвало да стане ясно каква е оценката за влияние на околната среда на плана и дали ВЕЕС ще излезе с позитивно мнение за строителството му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР