Жилищната сграда в Пловдив, чиято сградна инсталация EVN Топлофикация преустрои

...
Жилищната сграда в Пловдив, чиято сградна инсталация EVN Топлофикация преустрои
Коментари Харесай

Вижте колко ток спести сграда с преустроена от EVN...

Жилищната постройка в Пловдив, чиято сградна апаратура EVN Топлофикация преустрои през 2015 година от отвесен в водоравен вид, регистрира над 87% по-нисък разход за топлинна сила от сградна апаратура за последните два отоплителни сезона – 2015/16 година и 2016/17 година, оповестиха от сдружението.

След преустройството на инсталацията в хоризонтална междинният разход на апартамент за общи елементи е 30,35 лева с Данък добавена стойност за последните два отоплителни сезона, което е приблизително по 2,53 лева на месец на апартамент.

Анализът демонстрира, че без преустрояване на инсталацията междинният разход на апартамент в постройката за два отоплителни сезона би бил 238,45 лева с Данък добавена стойност, или приблизително по 19,87 лева на месец. Общо данните демонстрират понижен разход за топлинна сила от сградна апаратура с над 87%.

Жилищният блок е издигнат през 1975 година, има 7 етажа с по 4 жилището или общо 28 парцела. През 2015 година смяната включваше създаване на нова хоризонтална отоплителна апаратура – щранговете бяха изведени в общите елементи (на етажа), като от тях потеглят самостоятелни разклонения към парцелите. За всяко жилище е инсталиран самостоятелен топломер на входа на жилището.

Преустройството на общите елементи на сградната апаратура струваше приблизително по 377 лева с Данък добавена стойност на апартамент, а разноските по преустрояване вътре в жилищата варираха сред 600 и 700 лева Така общите разноски на един апартамент за преустрояване на общи елементи и на в самите жилища излязоха към 1000 лева на апартамент, което се равнява на цената на междинен клас нов климатик. Ремонтните действия лишиха общо 20 дни.

EVN Топлофикация към този момент предлага за своите клиенти в Пловдив услуга по преустрояване на отвесна сградна апаратура, в нова от водоравен вид. При интерес от дадена постройка EVN Топлофикация прави изследване, правене на оферта за съответна постройка, информация по отношение на взимане на решение.

тагове постройка апаратура evn  Вижте какъв брой ток спести постройка с преустроена от EVN апаратура
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР