Жилищна сграда в центъра на източния украински град Краматорск беше

...
Жилищна сграда в центъра на източния украински град Краматорск беше
Коментари Харесай

Абсолютното зло. Руските сили атакуваха с ракети жилищен район в Краматорск

Жилищна постройка в центъра на източния украински град Краматорск беше съвсем изцяло унищожена при обстрел от съветската войска. Най-малко 3-ма души са починали, а към 20-има са ранени, оповестиха от Държавната работа за изключителни обстановки. Спасителната акция продължава.

" Единият вход беше изцяло опустошен, другите два оцеляха, в случай че мога по този начин да кажа - прозорците са счупени, покривът и входовете развалени. Осем прилежащи къщи също са потърпевши ", заяви ръководителят на Донецката регионална администрация Павел Кириленко .

Краматорск се намира в следената от Украйна част от Донецка област. По данни на полицията съветските войски са поразили жилищната постройка с ракета " Искандер-К " .
 " ); stickyElement.insertBefore(fragment, stickyElement.childNodes[0]); container.parentNode.insertBefore(stickyContainer, container); stickyContainer.appendChild(stickyElement); stickyElement.appendChild(container); }; if (d.readyState === " uninitialized " || d.readyState === " loading " ) window.addEventListener( " load ", render); else render(); })(document);
" Това не е повтаряне на минали събития, а смъртоносната всекидневна действителност в нашата страна, която граничи с безспорното зло. И която би трябвало да го преодолее, с цел да сведе до нула вероятността сходни нещастия да се повторят ", написа Зеленски във Facebook и разгласява видео от мястото.

В Туитър президентът добави, че единственият метод да бъде спрян " съветският тероризъм " е да бъде надвит с танкове, изтребители и ракети с огромен обхват.

Ракетната офанзива беше коментирана и от ръководителя на канцеларията на президента - Андрий Ермак : " Краматорск. Поредната терористична офанзива на нарушители и терористи от Русия. "

Руската страна към момента не е коментирала обстрела.

Краматорск е под контрола на украинските военни, само че се намира на няколко десетки километра от , който е непрекъснато нападнат от съветските сили и към който се водят едни от най-ожесточените боеве от началото на войната.

От началото на нашествието на 24 февруари 2022 година в Украйна има десетки случаи на всеобща гибел на цивилни жители, породени от съветски ракетен и артилерийски огън.

През април предходната година 50 души бяха убити при ракетно нахлуване против железопътна гара в Краматорск.

Последният беше на 14 януари, когато цялостен вход от девететажен блок в Днипро беше срутен и починаха 46 души.

По данни на Организация на обединените нации към средата на януари броят на починалите цивилни в Украйна е надхвърлил 7000 души, в това число над 400 деца . Това обаче са единствено документираните и доказани смъртни случаи - в реалност броят на жертвите може да е неведнъж по-голям.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР