Жил Тайхман записа отлични резултати в хода на клей сезона,

...
Жил Тайхман записа отлични резултати в хода на клей сезона,
Коментари Харесай

Изненадите не спират: Още една шампионка от Шлема напусна РГ след драма до последно!

Жил Тайхман записа отлични резултати в хода на клей сезона, като доближи четвъртфиналите в Мадрид и Рим. Швейцарката през тази седмица започва присъединяване си на Ролан Гарос с две безапелационни победи, които я водиха до среща в трети кръг с Виктория Азаренка, която е някогашна полуфиналистка от шампионата.

Темпото в конфликта основно се определяше от по-младата тенисистка, която позволи цели 58 непредизвикани неточности, само че все пак показва извънреден темперамент неколкократно, с цел да може след 3 часа и 18 минути на корта да реализира поврат, с който стигна до крайния триумф с 4:6 7:5 7:6(5). Във етапа на осминафиналите за международната номер 24 следва да се изправи против Слоун Стивънс.

Швейцарката имаше летящ старт на дуела с пробив още в дебютния гейм, но след това изпусна водачеството си от удобна позиция и разреши паритетът да бъде възобновен. Постепенно Азаренка взе самодейността на своя страна и с добра вариативност провокира неточности в играта на съперничката си, което мигновено ѝ донесе пробив, оказал се с решаващо значение, и някогашната номер едно записа откриващия сет в актива си.

Колебанията в представянето на 23-а сложена продължиха в началните минути на втората част, като тенисистка от ранга на двукратната шампионка от Шлема това и чакаше, с цел да осъществя пробив, доближавайки се до крайния триумф. Тайхман изглеждаше обречена в даден миг, само че с помощта на мощната си воля за победа измъкна два поредни над 10-минутни гейма, с което възвърне равенството и остана в мача. Швейцарката от този миг нататък съумя да вземе психическото преимущество на своя страна и при сервис на противничката за влизане в тайбрек показва най-хубавото от играта си, с цел да изравни резултата в обособените елементи.

Решителният сет ни даде съществени въпросителни за двете тенисистки в откриващите геймове, но на бърза ръка си размениха по един брейк и дуелът продължи в същото русло. С течение на времето се сътвори убеждението, че сервиращите постановиха своята доминация, но Вика не мислеше по този метод и с пробив в деветия гейм, застана на сервис линията за продобиване на срещата, като за следващ път се пречупи от съпротивата на международната номер 24, с цел да станем очевидци на рибрейк, а с него и на супертайбрек. В дългия гейм до 10 точки образно се видя психическата отмалялост при Азаренка от за следващ път изпусната преднина, до момента в който Тайхман играеше със съществени ентусиазъм и изцяло необезпокоявана реализира цялостен поврат, с цел да откри място във втората седмица на Откритото състезание на Франция.

Soak it in

✅ 7️⃣th top 20 win on the season
✅ First career Slam fourth round
✅ 3 hours 18 minute epic |
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР