Жестокото убийство на Виктория Маронова задейства сценарий, който не бе

...
Жестокото убийство на Виктория Маронова задейства сценарий, който не бе
Коментари Харесай

Цацаров: Убийството на Виктория Маринова задейства сценарий, който не бе случаен

Жестокото ликвидиране на Виктория Маронова задейства сюжет, който не бе инцидентен. Това разяснява в изявление за 24 часа основният прокурор Сотир Цацаров. Основната теза на сюжета бе “В България убиват публицисти, които проверяват злоупотреби с еврофондове ”.

„ Този сюжет не бе инцидентен, нито бе плод на някакво злополучно стичане на събитията. България бе атакувана и очернена пред всички вероятни европейски институции и непознати медии, и то от... българи, с ясното схващане, че в основата на дейностите и писанията им е лъжа и клюка “, съобщи Цацаров.

Когато убийството е разкрито и излиза наяве, че то няма никаква връзка с специалността на жертвата сценаристи и изпълнителите им едвам съумяха да прикрият разочарованието си, напомня основният прокурор.

По думите това е тъжно и срамно.

„ Действията по следствието откриват предварителната подготовка по желание на избрана офшорна компания от нейния притежател (а той има много офшорки), за присъединяване в учредяването на “Офроуд ” ООД, в съдружничество с еднолично сдружение, благосъстоятелност на госпожа Йончева. Установяват средствата, които офшорната компания внася във фонд “Резервен ” на новото сдружение, както и техния генезис. Най-после, те откриват за какви цели и в какъв размер се е разпореждала с тези средства шефът Елена Йончева, в това число и месечната ѝ заплата “, разяснява Цацаров следствието против Йончева. Той изясни, че по същия метод прокуратурата е работила и когато самата Йончева внася подава сигнали против построяването на граничната ограда.

За обвиняването на Иво Прокопиев в пране на пари, Цацаров още веднъж изясни, че следствието няма връзка с издателския му бизнес, а с „ Каолин “ и „ Алфа финанс “. Самият обвинен разгласи, че офанзивите са против неговите медии. Това става два месеца след обвиняването, уточни основният прокурор. „ Всеки обвинен е почтен до доказване на противното с влезнала в действие присъда и има право да упражни всички средства, с които разполага в своя отбрана. Ако има медии - употребява и тях “, уточни той.

„ ДАБЧ в този тип с тези пълномощия, свързани с придобиване на поданство от българи, живеещи в чужбина, организацията сама по себе си е генератор на корупционни практики “, е мнението на основният прокурор.

По думите му всички акции от последните месеци са резултат от положителната работа на прокуратурата, само че и на положителния синхрон с ДАНС и ГДБОП.

Той е безапелационен и че няма по какъв начин отчетът на Европейска комисия за напредъка на България да не се дефинира като най-положителния в последните 12 години.

„ Винаги има опити за прилагане на всеки следващ мониторингов отчет като инструмент за реализиране на вътрешнополитически цели в разногласията сред ръководещи и съпротива. Трябва обаче да признаем безспорната роля на механизма за съдействие и инспекция за промените у нас, изключително за това, което се случи на територията на правосъдната власт “», безапелационен е Цацаров. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР