Жестоки глоби за водачи и собственици на камиони, които замърсяват

...
Жестоки глоби за водачи и собственици на камиони, които замърсяват
Коментари Харесай

Проверяват за тежкотоварни автомобили, които замърсяват в града

Жестоки санкции за водачи и притежатели на камиони, които замърсяват пътното платно. Служители на ДАИ и на столичен инспекторат ще постановат наказания поради непочистени гуми и ходова част или при транспортиране на непокрит с чергило товар, заяви Нова тв.

Инспекторите ще дебнат за извършители на оживени булеварди, край строителни обекти и на обходни направления. Поля Асенова, шеф бранш в Столичен инспекторат съобщи, че инспекциите, които са по предписание на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, ще продължат с Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация”.

Инспекторите наблюдават за това дали тежкотоварните коли са с мръсна ходова част. На Околовръстното шосе, където тази заран се извършваше инспекция, беше спрян камион, като на водача беше формиран акт. Превозното средство е било с мръсни гуми и калобрани и замърсява пътното платно.

Целта на инспекциите е да се увеличи качеството на въздуха в София. Глобата за физическите лица, неспазващи наредбата, е от 100 до 5000 лв.. За юридическите лица глобите са от 700 до 20 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР