Жесток скандал разтърси българския бадминтон! Една от най-добрите женски двойки

...
Жесток скандал разтърси българския бадминтон! Една от най-добрите женски двойки
Коментари Харесай

Жесток скандал! Сестри Стоеви повече няма да играят за България

Жесток скандал раздруса българския бадминтон! Една от най-хубавите женски двойки в света Габриела и Стефани Стоеви, които предходната година завоюваха историческа европейска купа за България, повече няма да играят за своята татковина.

Двете сестри оповестиха тежкото си решение във “Фейсбук”, като обясниха, че то е подбудено от отношението на Българската федерация по бадминтон и в частност на нейния президент Волотя Златев към тях, който се отнася към тях с надменност, неуважение и откровена злост.

По думите им, на тях им е отхвърлен бюджет за финансиране на подготовката, какъвто им се поставя от ММС поради триумфите през миналата 2018, и парите се дават на други състезатели.

Ето и цялото писмо на Габриела и Стефани Стоеви: Скъпи другари,
От доста години и макар големите компликации, които срещаме ние упражняваме и работим старателно, с цел да може да разпространяваме бадминтона в България, както и да покажем на целия свят, че две българки могат да бъдат огромна мощ в елита на бадминтона. Ние живеем и упражняваме във Франция, надалеч от нашите родители, другари и сътрудници, с цел да се приготвяме оптимално добре. През годините изтърпяхме големи ограничения, които не би трябвало да изпитва никой спортист, а още по-малко първокласен първенец. През последните години постигнахме доста и с дребното, което получавахме.

Искаме да осведомяваме всички вас, че взехме доста мъчно решение за нас и за нашето бъдеще, само че не можем повече да мълчим и да се преструваме, че всичко е наред. Всички знаете, че тази година има Европейски игри, Световното състезание и квалификационен цикъл за Олимпиадата през 2020. Искаме да ви осведомяваме, че от няколко години ние, нашите родители и треньора ни се сблъскваме с непостижими за нас проблеми, които ни предизвиква „ Българска Федерация Бадминтон “, само че през последната година нещата станаха извънредно нелицеприятни и нетърпими и ние се предаваме.

Борихме се, опитвахме се да разпространяваме бадминтона, успяхме да потвърдим, че България може да бъде огромна мощ в бадминтона на жени-двойки и най-после ръководителят на Българска федерация по бадминтон господин Володя Златев ни сподели, че ние нямаме очакван бюджет и не ни се поставят никакви средства за подготовка-нещо което в следствие се оказа неистина и персонално министър Красен Кралев удостовери пред нас, че това не е истина.

Обидно е ръководителят на федерацията ти да каже, че единствената европейска купа в историята на българския бадминтон-нашата се съпоставя с републиканска купа и, че бюджетът, който е целеви и ни се поставя поради триумфите ни през миналата 2018 година се дава на други състезатели. Проблемът никога не е единствено с финансирането. Ние сме се справяли постоянно, с това което имаме. Проблемът е в цялостното отношението на „ Българска Федерация Бадминтон “ и изключително на господин Володя Златев към нас през последните години и изключително през последната година. Изключителна надменност, неуважение и откровена злост. Това отношение е повода за нашето решение и за актуалното послание.

Крайно незаслужено е бюджетът, който министерството на спорта е изплатил на „ Българска Федерация Бадминтон “ за нашата подготовка да изчезва, неизвестно къде и на нас да се споделя, че нямаме очакван бюджет. Несправедливо е след толкоз доста резултати, ние да продължаваме да си финансираме сами шампионатите в Европа и в Азия в случай, че министерство на спорта е планувало и изплатило бюджет за нашата подготовка на „ Българска Федерация Бадминтон “. Не е почтено да отказваш да приказваш с родителите ни, тъй като не си признавал пълномощното, което сме им дали за годно. И тъкмо поради това пренебрежение и тази подигравка с нас, която продължи задоволително дълго време, ние взехме сложното решение, че няма да се състезаваме под българския байрак от тук насетне. Ще се откажем от нашите фантазии ( Европейските игри, Световно състезание и Олимпиада ), тъй като не желаеме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашия живот и това решение макар, че е извънредно тежко, може би единственото допустимо. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, само че това не е по този начин. България постоянно ще бъде нашата страна, нашият дом и постоянно ще сме признателни за невероятната поддръжка, която получавахме, само че би трябвало да разберете, че в случай че не се откажем в този момент и не бъдем чути, доста други спортисти ще бъдат на нашето място. Благодарим на министерство на спорта и на министър Красен Кралев за поддръжката през годините.

Искаме да ви осведомяваме, че сме упълномощили юрист, който е подал сигнал в прокуратурата по отношение на съответни обстоятелства и дейности на лица от „ Българска Федерация Бадминтон “, които по оценка на нашия юрист съставляват закононарушения. За последното предходната седмица сме уведомили персонално министър Красен Кралев и чакаме Министерство на спорта да окаже цялостно подпомагане на способените органи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР