Жертвите на трагичния автобусен инцидент в България бяха погребани в

...
Жертвите на трагичния автобусен инцидент в България бяха погребани в
Коментари Харесай

Хиляди изпратиха по последния им път загиналите при автобусната катастрофа на Струма

Жертвите на трагичния автобусен случай в България бяха заровени в Република Северна Македония. 10 дни след нещастието тленните остатъци бяха докарани в страната с два български военни самолета, които бяха посрещнати от президентската армия с държавен протокол, осведоми скопският ефирен канал “Аласт М “, излъчващ на албански език.

След отдадената респект на летището в Скопие ковчезите с умрелите бяха предадени на фамилиите за погребалната гала. Освен държавното управление на посрещането на тленните остатъци участваха президентът на Косово Вьоса Османи и ръководителят на албанския парламент Линдита Никола. Близки, въпреки и в огромна тъга от загубата на своите близки, споделят, че ще търсят отговорност за нещастието.

От тази покруса най-вече пострадаха фамилиите от Моране и Студеничани, където през днешния ден бяха заровени 14 техни членове. Хиляди жители пристигнаха на погребението, с цел да се сбогуват с тях, показва Фокус.

Въпреки че на управляващите беше казано, че погребалната върволица би трябвало да пресече булеварда до площад Скендербег в Скопие, където жителите могат да дойдат, с цел да изразят съболезнованията си и да оставят цветя, членовете на фамилията отхвърлиха и желаеха те да бъдат заровени допустимо най-скоро съгласно ислямската вяра. Излезлите да отдадат респект на жертвите споделиха, че тази покруса би трябвало да бъде причина за страната да обясни случая.

„ Трагедията е огромна злополука, която не се не помни. Дай Боже, това в никакъв случай да не се случи на албанския народ, дано това е последното. „ Но това постоянно ни се случва “.

„ Това е огромна покруса, огромна болежка, без значение от каква нация или вяра са, този народ би трябвало да скърби.

„ Няма по-голяма болежка, Бог да ги възнагради с Рая. Излязохме, тъй като и на нас ни е тежко, все едно това се случи с нас. " 12 души от едно семейство починаха, майка с две деца близнаци, доста тежък случай. "

Погребения бяха осъществени и в Слупчане, Куманово и Тетово. Очаква се останалите жертви да бъдат заровени на следващия ден с религиозни обреди в родните им места. Междувременно в София продължава следствието на аргументите за нещастието.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР