Жертвите на опустошителния ураган Иън, вилнял тази седмица в американските

...
Жертвите на опустошителния ураган Иън, вилнял тази седмица в американските
Коментари Харесай

Множат се жертвите на Иън: повече от 1000 са спасените от наводнения във Флорида

Жертвите на опустошителния вихър Иън, вилнял тази седмица в американските щати Флорида и Северна Каролина, както и в Куба, са общо 54, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
От тях 47 са доказаните жертви единствено във Флорида, а 4 в Северна Каролина. Трима души са станали жертва на стихията в Куба. Над 1000 души са били избавени от наводнени региони единствено в югоизточното крайбрежие на Флорида.

Губернаторът на щата Рон Десантис сподели, че милиардерът Илон Мъск е дал разполагаем на управляващите услугите на 120 спътника от системата " Старлинк " поради прекъснатите връзки от урагана.

В щата продължава издирването на възможни починали. Стотици хиляди хора са без ток към момента. Повалени са дървета, наводнени са пътища, разрушени са мостове.

В Северна Каролина бурята повали дървета и електрически стълбове. А в Куба ураганът остави огромни територии на страната без ток.

Ураганът Иън връхлетя Съединени американски щати като буря от четвърта категория. Това бе един от най-мощните урагани, връхлитал в миналото сушата на Съединени американски щати, откогато се водят сходни статистики.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил ще пътуват в засегнатия от урагана щат Флорида в сряда, се споделя в малко изказване на президентството. Преди това обаче Байдън ще посети Пуерто Рико, който пострада от различен урагана - Фиона - минал там в средата на септември. В Пуерто Рико Байдън ще бъде в понеделник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР